Helyzetkép: Válogatott hét után

2019 okt 01
1352 Megtekintés
Helyzetkép: Válogatott hét után
Véget ért a válogatott hét, két forduló is lezajlott az Eb-selejtezőkből, melyeken összesen öt SKC-játékos volt érintett. Mindenki győztes csapat tagja volt, és ami ennél is fontosabb, sérülésmentesen tért vissza a Balaton-partjára. A lányok ma már újra együtt edzettek teljes létszámban, és készülnek az Érd elleni szombati rangadóra.

Apropó Érd! A találkozó eredeti időpontja a televíziós közvetítés miatt módosult. Az összecsapás a Duna World-ön lesz megtekinthető szombaton 14:30-as kezdettel.  

Eb-selejtezők

Nagyon jó hírek érkeztek a francia válogatottból, melynek Gnonsiane Niombla volt az egyik vezére, aki átmentette remek formáját a nemzeti csapatba is. Irányítónk két mérkőzésen 9 gólt jegyzett, csakúgy, mint Katarina Jezic a horvát címeres mezben. A két válogatott egyébként egy kvartettben szerepel, és legközelebb egymással is összecsap.

A magyar válogatott két győzelmét, illetve Tomori Zsuzsanna játékát a Sport Tv jóvoltából mindenki láthatta míg Joanna Drabik és Andela Janjusevic a lengyel és a szerb válogatott tagjaként ünnepelhetett két-két győzelmet. Összességében tíz Eb-selejtezőn voltak érdekeltek játékosaink, akik 24 gólt jegyeztek.

​Tomori Zsuzsanna (Magyarország)
Magyarország – Litvánia 33:19 (Tomori 1)
Olaszország – Magyarország 10:30 (Tomori 1)

Katarina Jezic (Horvátország)
Horvátország – Izland 29:8 (Jezic 6)
Törökország – Horvátország 21:30 (Jezic 3)

Gnonsiane Niombla (Franciaország)
​Franciaország – Törökország 38:17 (Niombla 4)
Izland – Franciaország 17:23 (Niombla 5)

Andela Janjusevic (Szerbia)
Szerbia – Svájc 35:23 (Janjusevic 1)
Szlovákia – Szerbia 26:27 (Janjusevic 0)

Joanna Drabik (Lengyelország)
Lengyelország – Feröer-szigetek 28:16 (Drabik 1)
Ukrajna – Lengyelország 26:27 (Drabik 2)

Silje Solberg a torna legjobbja

A decemberben rajtoló Európa-bajnokság társrendezőjeként Norvégia és Dánia más utat jár be, mint a mezőny többi tagja. A norvégok egy hazai rendezésű négyes tornát bonyolítottak le Japán, Brazília és Argentína részvételével. Silje Solberg remekül védett, és az Intersport Cup legjobb játékosa lett. Simone Böhme és a dánok ezúttal nem játszottak, edzőtábort tartottak, házon belül gyakoroltak.

​Silje Solberg (Norvégia)
Norvégia – Japán 28:22
Norvégia – Brazília 29:24
Norvégia – Argentína 37:23

Simone Böhme (Dánia)
Edzőtábor