Hivatalossá vált, hogy felnőtt csapatunk az NBII-ben indul a 2023/2024-es szezonban

2023 júl 07
7641 Megtekintés
Hivatalossá vált, hogy felnőtt csapatunk az NBII-ben indul a 2023/2024-es szezonban
Utánpótlás csapataink versenyeztetése továbbra is a megszokott körülmények között, zavartalanul működik tovább.

Miután a Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottsága jogerős határozatával megfosztotta Klubunkat a Magyar Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság NBI osztályában való részvétel jogától a következő szezonban, klubvezetésünk minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy biztosítsa a felnőtt szintű kézilabda jelenlétét Siófokon és hogy a klubba tartozó fiatal tehetségek zavartalanul folytathassák a napi munkát és magasabb szinten versenyezhessenek.

"Bár úgy érzem, hogy az MKSZ méltánytalan döntést hozott a felnőtt csapatunkkal kapcsolatban, mi már csak előretekintünk. Legfőbb célunk az, hogy a klubban sportoló gyerekek számára továbbra is biztosítsuk a lehetőséget a rendszeres edzésekre és hogy a legmagasabb szinten versenyezhessenek. Pintér Károly, aki az elmúlt 20 évben meghatározó alakja volt a siófoki kézilabdának, kulcsszerepet vállal az utánpótlás támogatásában. A következő hetekben minden megválaszolatlan kérdést tisztázunk, hogy a munka július végén megkezdődhessen." – mondta Fodor János ügyvezető.

A 2023/2024-es szezonban a következő osztályokban fognak szerepelni csapataink. 

Felnőtt csapat: NBII 

Ifjúsági Leány U19: I. osztály

Serdülő Leány U17: I. osztály

Leány U15: I. osztály

A fiatalabb korosztályok az eddig megszokott versenyrendszerben fognak szerepelni. A következő hetekben ki fog alakulni a korosztályos csapatokhoz tartozó edzői névsor. Az SKC Sportkollégium továbbra is az ifjú növendékek otthonául szolgál a 2023/2024-es szezonban.