Huszonöt gólos győzelem a szomszédvári rangadón

2019 okt 19
2540 Megtekintés
Huszonöt gólos győzelem a szomszédvári rangadón
Mind védekezésben, mind pedig támadásban nagyon magas szintű kézilabdát mutatott csapatunk, ezáltal pedig roppant hamar eldőlt a bajnoki pontok sorsa a szomszédvári rangadón.

1. félidő: Andrea Kobetic góljaival, valamint Szikora Melinda védéseivel indult a mérkőzés. A vendégek sem támadásban, sem pedig védekezésben nem találták magukat, Armelle Attingre mintha a gólvonalon se lett volna. Így nem is csoda, hogy a 10. percben 8:2-es állásnál Deli Rita időt kért. A lélegzetvételnyi szünet azonban mit se használt, Hársvalvi Júlia a szélen villogott, a 15. percben pedig már közte tíz volt (12:2). Székesfehérvári oldalon jó ideig csak Claudine Mendy tudott a kapuba találni. Nerea Pena végre csereként beállva debütált tétmérkőzésen SKC-mezben, és rögvest gólokkal tette le a névjegyét, miközben Szikora Melinda érezhetően haladt az MVP cím felé. Az első játékrészben mindössze hat találatot engedélyezett az ellenfélnek. A szünetben aztán már tizennyolc (!) gólos volt a különbség, a bajnoki pontok sorsa eldőlt (24:6).

2. félidő: A lányok ennek ellenére nem vettek vissza, a fordulás után ott folytatták, ahol abbahagyták. A védekezés kissé lazult, de a támadójáték tovább dübörgött. Such Nelli fantasztikusan szállt be és rövid időn belül ötször talált a kapuba. A különbség tovább nőtt, a csapatok a közte húszat is elkerülték, az Alba FKC pedig nem is tudott ezen belülre visszajönni. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hét találatig jutó Andrea Kobetic lett, az MVP címet azonban a parádésan védő Szikora Melinda zsebelte be. A hajrában ismételten lehetőséghez jutott a gólvonalon Csapó Kincső, aki védésekkel járult hozzá ahhoz, hogy húsz dobott gól alatt maradjanak a vendégek. Az utolsó percekben mindkét oldalon kapkodó volt a játék, 40:15 után már nem született újabb találat.

Folytatás egy hét múlva szombaton, idegenben a Vác vendégeként 18 órai kezdettel.

Edzői értékelés

Tor Odvar Moen (Siófok): A héten fantasztikus edzésmunkát láttam a csapattól, az volt az érzésem, hogy valami új körvonalazódik. Az Érd elleni vereséget követően mindenki megértette, hogy több munkára van szükség a siker érdekében. A legkisebb túlzás nélkül mondom, hogy fantasztikusan kézilabdáztunk ma végig. Szikora Melinda pedig ember feletti teljesítményt nyújtott. Norvég vagyok, de ha választanom kéne a norvég kapusok és közte, akkor őt választanám a válogatottunkba. Egy fantasztikus kapust ismertem meg a személyében.

Deli Rita (Alba FKC): Ennek a teljesítménynek nem volt semmilyen előjele. A mai napon a játék egyetlen elemében sem tudtuk felvenni a versenyt. Csapatomat a teljes dekoncentráltság jellemezte. Csúnya vége lett, ezt ki kell elemeznünk, és fel kell állnunk.