Ilyen volt a döntő – Interjúk, videók

2019 máj 12
1701 Megtekintés
Ilyen volt a döntő – Interjúk, videók
Hihetetlen este volt, idézzük fel, hogy mi is történt szombat este.

Valóra vált az álom: története első nemzetközi kupatrófeáját szerezte meg a Siófok KC a dán Esbjerg elleni összecsapáson. Soha nem játszott még kézilabda EHF-kupa-döntőt és nem nyert EHF-kupát Balaton-parti csapat. Siófok történelmet írt.

„Valóra vált az álmom! Ez volt a harmadik nemzetközi kupadöntőm, és végre az EHF-kupát megnyertem. Nagyon boldog vagyok és rendkívül büszke a csapatomra” – mondta a szurkolók gyűrűjében a gólkirálynői címet is begyűjtő Andrea Kobetic, aki az elmúlt két évben a Vardar Szkopjével egyaránt elvesztette a Győr elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

Bár az EHF-kupa-döntőt sem volt egyszerű megnyerni, az MVP-nek választott Estelle Nze Minkónak a győztesnek járó trófeával talán jobban meggyűlt a baja, mint az Esbjerg védőivel. Azt ugyanis nem sikerült egyből a magasba emelnie.

„Ó, a trófea, az valóban nagyon nehéz volt, nem is számítottam rá. Aztán mondták, hogy 80 kilós, ezért volt olyan nehéz felemelni, én meg nem készültem fel erre. Nyolcan kilót az edzőteremben sem szoktam emelgetni. Igen, kicsit vicces volt, ahogy elsőre nem tudtam felemelni” – mondta nevetve. 

Silje Solbergnek nemcsak azért marad emlékezetes a döntő, mert remekelt a kapuban. Ikertestvérével, Sannával most néztek először farkasszemet a pályán.

„Majdnem sírtam is picit, hiszen sajnáltam, ő is nagyon akarta ezt trófeát – vallotta be. – De én jobban akartam. Csak az egyikünk nyerhetett, és boldog vagyok, hogy az én lettem. 
Videónkból az is kiderül, hogy milyen hálásak a siófoki lányok a szurkolóknak, illetve elmondják, miképpen élték meg az Esbjerg elleni döntőt.