Kajdon Blanka az SKC-ban

2022 jún 03
2549 Megtekintés
Kajdon Blanka az SKC-ban
Építjük a jövő csapatát, tovább formálódik a Siófok KC 2022/23-as játékoskeret. Kajdon Blanka személyében egy tehetséges, fiatal magyar játékossal erősödünk. A Vasas SC-től érkező 19 esztendős irányító a junior világbajnokság után csatlakozik a kerethez.

„Nem kérdés számomra, hogy Blanka a magyar kézilabda egyik nagy tehetsége. Örülök annak, hogy sikerült megszereznünk őt. Úgy gondolom, hogy a pályafutása és a fejlődése szempontjából egy nagyon jó döntést hozott. Régóta szemmel követem a pályafutását és a játékstílusa kimondottan beleillik az elképzeléseinkbe. Fiatal kora ellenére roppant érett, céltudatos, intelligens játékos. Ilyen karaktereket keresünk. Bízunk benne, hogy Siófokon meg tudja tenni azokat a lépéseket, melyek számunkra és a magyar kézilabda számára is a jövőt jelentik. Ott kopogtat azon a bizonyos ajtón és csak rajta múlik, hogy mikor és hogyan lép be rajta. Mi minden segítséget meg fogunk adni neki ehhez.” – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

„A döntésemben fontos szerepet játszott a vezetőedző, Uros Bregar személye, illetve a szakmai stáb összetétele. A Siófok KC egy fiatalos csapat, ahol úgy gondolom, hogy tovább fejlődhetek. A klub ambiciózus, én is ilyen vagyok. A kettő találkozásából pedig valami nagyon jó dolog lehet. Már várom, hogy a nemzetközi színtéren is megmutathassam magam és lássam, hogy mire vagyok képes. Ez egy új állomás lesz a számomra. – fogalmazott Kajdon Blanka, aki láthatóan roppant motivált a jövőjét illetően –  A labda a legjobb barátom és egyetlen egy dolog vezérel, hogy napról napra jobb legyek. Ennek érdekében hajlandó vagyok bármennyit dolgozni. Akárhányszor itt léptem pályára Siófokon, mindig jó volt a hangulat. A szurkolókkal igyekszem szoros kapcsolatot ápolni, Veszprémi lányként ez fontos a számomra. A bizalomért meg fogunk dolgozni, hajtós és gyors csapatunk lesz, mely mindig nyerni akar.”

A még mindig csak 19 esztendős irányító Veszprémben szerezte meg a kézilabda alapjait, a középiskolával párhuzamosan pedig a NEKA-n folytatta pályafutását. A felnőttek mezőnyébe a 2020/21-es szezonban, a Boglári Akadémia-SZISE színeiben robbant be és újoncként 22 bajnokin 82 góllal csapata harmadik legeredményesebb játékosa volt.  Az idei szezonban a Vasas SC házi gólkirálya lett 143 találattal és legutóbb meghívót kapott a spanyolok ellen készülő felnőtt válogatott keretébe. A háromszoros korosztályos Európa-bajnok játékos jelenleg a magyar női junior válogatottal készül a június közepén rajtoló szlovéniai világbajnokságra.

További bejelentések 11:00-kor, valamint 12:00-kor.