Kétgólos vereség az MTK otthonában

2022 ápr 13
1194 Megtekintés
Kétgólos vereség az MTK otthonában
A K&H Női Kézilabda Liga 22. fordulójának szerdai mérkőzésén az MTK Budapest vendégeként szenvedtünk kétgólos vereséget.

A távozó Malin Holta mellett sérülés révén Csapó Kincső, Lakatos Rita, Puhalák Szidónia, Katarina Jezic és Simona Szarková sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, míg Kiss Nikolett betegség miatt maradt távol a mérkőzéstől. A számok nyelvén ez azt jelentette, hogy az eddig szerzett 722 gólból 314-nek a szerzője – ez a góljaink 43 százaléka – csak a lelátóról, vagy otthonról nézhette a mai összecsapást.

1. félidő: Hazai gólokkal indult a mérkőzés, Pál Tamara akcióból és hétméteresből is eredményes volt (4:0). A 11. percben ötgólos különbségnél Uros Bregar kért időt (7:2), ami után fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:5). Támadásban és védekezésben is sok hibával kézilabdáztunk, de ennek ellenére zárkózni tudtunk, 10:7-es állásnál Vida Gergő is kikérte első idejét. Két gólnál közelebb azonban nem tudtunk lépni, pedig a lehetőség adott volt (11:9). Az első játékrész hajrájában fontos pillanatban rontottunk hétméterest, a túloldalon az első játékrészben hat gólig jutó Pál Tamara viszont nem tette meg ezt a szívességet, így a szünetre visszaállt a négygólos különbség (14:10).   

2. félidő: A fordulás után sokáig csak üldöztük a zárkózás- és vele együtt az egyenlítés lehetőségét (19:14), mely a 43. percben Tamara Mavsar góljai után kézzelfogható közelségben került (19:16).  Vida Gergő időkérése és egy gólváltás után azonban harmadszorra is büntetőt rontottunk, így újra megtorpantunk (20:17). Hiányzott a jó kapusteljesítmény, miközben hazai oldalon Győri Barbara, ha nem is rohamtempóban, de gyűjtögette a neve mellé a védéseket (21:17).

Pál Tamara az 50. percben megdobta tizedik gólját, a közvetlen hajrára így négygólos hátránnyal fordultunk (23:19). Debreczeni-Klivinyi Kinga és Tamara Mavsar támadásban nagyon sokat tett a fordításért, melynek lehetősége ott volt a levegőben (25:24). Az utolsó percekben azonban számtalan egyenlítési lehetőséget elrontottunk. Utólag visszanézve az esély a fordításra is meglett volna, de a kínálkozó lehetőséggel nem tudtunk élni. Végül a kevesebbet hibázó csapat nyerte meg a találkozót, melyet Marincsák Nikolett találata zárta le másodpercekkel a dudaszó előtt (26:24).

Sajtótájékoztató

Hamarosan...