Koi Endre a Siófok KC új vezetőedzője

2023 jún 07
4554 Megtekintés
Koi Endre a Siófok KC új vezetőedzője
Hivatalossá vált, hogy Koi Endre személyében új vezetőedzője lesz a Siófok KC felnőtt csapatának. A fiatal magyar szakember 2023. július 1-től áll munkába a Balaton partján.

„Endre személyében egy fiatal, ambiciózus edzőt találtunk, akinek az irányításával egy új sportszakmai koncepció veszi kezdetét Siófokon. A keret és a szakmai stáb véglegesítése jelenleg is zajlik, úgy gondolom, hogy a következő napokban le tudjuk zárni a folyamatban lévő tárgyalásokat. A 2023/2024-es szezonban a stabilitás megteremtése a legfontosabb cél számunkra.” – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Koi Endre edzői pályafutását a női utánpótlásban kezdte, az elmúlt tíz esztendőben viszont a férfi vonalon dolgozott. Volt az NB I-ben szereplő Balmazújváros, majd az Orosháza másodedzője és utánpótlás vezetőként is tevékenykedett. Öt esztendővel ezelőtt nevezték ki a Budai Farkasok élére, ahol a csapatépítés és a másodosztályú tagság megőrzése volt az elsődleges cél. A közös munka gyümölcseként a 2021/22-es szezonban megnyerték a bajnokságot, kiharcolva ezzel a feljutást az NB I-be. Újonnan kinevezett vezetőedzőnk korábban a magyar férfi utánpótlás válogatottaknál is szerepet vállalt Gyurka János szakmai stábjában.

Koi Endre a Budai Farkasok vezetőedzőjeként

„Miután találkoztam a klub vezetőivel, gyorsan sikerült megtalálnunk a közös nevezőt, így rövid gondolkodás után el is fogadtam a felkérést a vezetőedzői posztra. Összeállt egy sportszakmai koncepció, lefektettük a közös munka alapjait, nagyon motivált vagyok a siófoki munka iránt. Magamat egy konzekvens edzőnek tartom, aki a munkában hisz. A szakmai stáb és a keret kialakítása jelenleg is zajlik. A piaci viszonyok és az idő rövidsége miatt nincs sok gondolkodási lehetőségünk. Gyors, de megfontolt és határozott döntéseket kell hoznunk. – fogalmazott Koi Endre, aki hozzátette – Az infrastruktúra és a létesítmények lenyűgözőek, kevés csapat készülhet ilyen körülmények között. Úgy érzem, hogy minden adott a minőségi munkavégzéshez, amit már nagyon várok. A felkészülési menetrendet a napokban összeraktuk, már csak a finomhangolás és a játékoskeret véglegesítése van hátra, hogy aztán egy rövid pihenő után belevághassunk a közös munkába.”

Klubunk hivatalos felületein hamarosan bemutatásra kerül a szakmai stáb, valamint a 2023/24-es szezon játékoskerete.