Magabiztos győzelem a Fleury otthonában

2021 jan 17
1044 Megtekintés
Magabiztos győzelem a Fleury otthonában
Remek első félidei játékunknak köszönhetően magabiztos győzelemmel folytattuk az EHF European League küzdelmeit. A Fleury elleni idegenbeli sikert követően a csoport éléről várhatjuk a jövő heti folytatást.

1. félidő: Ezúttal minden a helyén volt, jó védekezéssel, és tetszetős, mondhatni könnyed támadójátékkal rukkoltunk elő. A 10. percben már 3:6 állt az eredményjelzőn, a félidő felénél pedig öt góllal vezettünk (5:10). Simone Böhme elképesztő formát mutatva 7/7-es lőlappal zárta az első játékrészt, mely során folyamatosan tudtuk növelni az előnyünket (7:14). A dán szélső, illetve Tomori Zsuzsanna hatékony játékkapcsolata mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az első játékrész krónikájához az is hozzátartozik, hogy a 27. percig csupán Isabel Guialo és Alexandra Lacrabere tudta bevenni a 40 százalék felett védő Szikora Melinda hálóját. A szünetre aztán meglett a közte tíz is, amit nagybetűs csapatmunkaként könyvelhettünk el (10:20).

2. félidő: A fordulás után növelni tudtuk előnyünket (12:24), de egy hirtelen ütemvesztés, egy 4:0-s roham révén újra tízen belülre került a Fleury (16:24). A franciák zárkózását egy határozott, 0:5-ös periódussal válaszoltuk meg. Ekkor volt a két csapat között a legnagyobb differencia (16:29). Katarina Jezic 6, míg Tamara Horacek és Such Nelli 5 gólig jutott. Utóbbi a második félidőben, csereként beállva érte el mindegyik találatát. Alexandra Lacrabere tarthatatlan volt, és végül 14 találattal zárt, de a Fleury így sem tudta szorossá tenni a mérkőzést. A társak nem tudtak felnőni a feladathoz, Isabel Guialo neve mellett pedig a jó kezdés után többnyire csak a lövési kísérletek száma gyarapodott. A hajrában Csapó Kincső váltotta Szikora Melindát, Lapos Laura megszerezte első góljait a sorozatban, míg Juhász Fanni élete első nemzetközi kupamérkőzésén lépett pályára. A második félidőben a magabiztos előny tudatában kissé kiengedtünk, de a játékrészt így is megnyertük egy góllal, így a különbség a hármas sípszó pillanatában is két számjegyből állt (24:35).

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Örülök, hogy az első perctől kezdve koncentrált kézilabdát mutattunk. Védekezésben megvolt a kellő agresszivitás, támadásban pedig a megbeszéltek szerint játszottunk. Különösképpen elégedett vagyok az első félidővel. A csapat vezére ma Tomori volt, remekül irányította a védelmet, és támadásban is nagyon hasznos volt. Szikora Melinda teljesítménye pedig tartást adott a csapatnak. Ez a mai egy nagyon fontos siker a számunkra. A magabiztos győzelem egy nagyszerű csapatmunka eredménye. Ezzel a mondattal viszont ezt a találkozót le is kell zárni. Innentől már a következő mérkőzésre koncentrálunk. A Dunarea Braila nehéz ellenfélnek ígérkezik. Most hazarepülünk, pihenünk egy napot, és folytatjuk a munkát.”

Tomori Zsuzsanna (MVP – Siófok KC): „Az első perctől kezdve feszesre húztuk a védekezésünket, támadásban pedig próbáltunk gyors gólokat lőni. Rengeteg helyünk volt, a labdákat pedig le tudtuk játszani a szélre, ahol Böhme remek napot fogott ki. Tudtuk, hogy ellenfelünknek rövid a padja, ezért is igyekeztünk nagy tempót diktálni.”