Magabiztos győzelem a Kisvárda ellen

2019 sze 11
1880 Megtekintés
Magabiztos győzelem a Kisvárda ellen
Ahogyan hétvégén a Szombathely, úgy most szerdán a Kisvárda ellen is ellentétes félidőket láthattunk a csapattól, azzal a különbséggel, hogy most támadásban végig sokat hibáztunk. Ellenben a második félidei hatékony védekezésünk magabiztos győzelmet eredményezett.      

1. félidő: Jól indult a mérkőzés, de támadásban és védekezésben is mindig volt egy-egy hiba, ami lehetőséget adott a Kisvárdának a zárkózásra. Nem tudtunk nagyobb előnyt kiépíteni, sőt a 20. percben 9:9-nél egyenlő is volt az állás. Ezután Aoustin és Niombla vezérletével egy 4:0-ás sorozatot produkáltunk. Újra elléptünk, de a szünet előtti utolsó gólokat a vendégek lőtték, így szerény előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (13:11).  

2. félidő: A fordulás után aztán összeállt a védekezés, ellenfelünk majdnem kilenc percig gólképtelen volt. Támadásban viszont továbbra is a pontatlanok voltunk. A rontott ziccerek mellett olykor a könnyelmű megoldásokat választottunk. Ennek ellenére a 40. percben már ötgólos volt a két csapat közötti különbség, a folytatásban pedig ez tovább nőtt. Kobetic a mai napon sem villogott, ellenben láthatóan nagyon élvezte a játékot az MVP-nek megválasztott Aoustin. Továbbá roppant hatékony kézilabdát mutatott Niombla, aki 6/6-os lövési mutatóval zárta a találkozót, és remekül irányított. De nem szabad megfeledkezni Tomori védekezésben nyújtott teljesítményéről sem. A második félidőben Solberg állt a gólvonalon, a játékrészt pedig 13:6-ra nyertük. Ami nagyon hiányzott az a támadások gyors befejezése, valamint a tempó, de izgulnunk a hajrában így sem kellett (26:17).

Folytatás másfél hét múlva szombaton, szintén hazai pályán a Ferencváros ellen.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok): „Jár az elismerés a lányoknak, de nem vagyok maradéktalanul elégedett a látottakkal. Védekezésben összeszedtük magunkat, de támadásban nem fogtunk ki jó napot. Ezt meg kell vizsgálni, mivel itt azért komoly hiányosságokról beszélünk. Úgy éreztem, hogy a két csapat felkészülési mérkőzésének a könnyedsége, az akkori különbség ott volt a fejekben és ez valahol visszaütött. Ma a második félidei védekezés és a munkamorál volt a kulcs.”

Bakó Botond (Kisvárda): „Az első játékrészben kifejezetten jól kézilabdáztunk. A folytatás sem volt rossz, de itt már jobban kiütközött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Ha bele kell nyúlnom az alapcsapatba, az egyelőre problémát jelent, ez jól érzékelhető volt ma is. Összességében azonban nem volt ez egy rossz teljesítmény.”

Camille Aoustin (MVP): „Nem vagyok feltétlenül elégedett, támadásban jobb megoldásokat kellett volna választanunk. Több lerohanásra lett volna szükség, és a tempót is növelni kellett volna. A védekezésünk azonban egyben volt, így örülök is valamelyest.”

Fotók: Németh András