Magabiztos győzelem az SZKKA ellen

2021 már 03
1033 Megtekintés
Magabiztos győzelem az SZKKA ellen
Szoros első játékrész után magabiztos bajnoki győzelmet arattunk a Szombathelyi KKA ellen. A felek a 15. forduló elmaradt mérkőzését pótolták a K&H női kézilabda ligában.

1. félidő: Biljana Bandelier lövései egymás után pihentek meg a hálóban. A vendégek jól kezdtek, de 5:5-nél már egyenlő volt az állás, 7:6-nál pedig már nálunk volt az előny. A két csapat 8:8-ig fej-fej mellett haladt, de a Szombathely nem tudta összerakni a védekezését, illetve Katarina Tomasevic révén sem jöttek a bravúrok, miközben Hársfalvi Júlia, Katarina Jezic, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella is rendre kihasználta az előtte adódó lehetőségeket (15:10). Marosán György és az SZKKA azonban tudott reagálni. A vendégek Gorilska Liliia vezérletével zárkóztak, a szünetben mindössze két gól volt a csapatok között (20:18).

2. félidő: A szoros első felvonás után a második játékrész elején azonban sikerült állva hagyni ellenfelünket, mely védekezésben képtelen volt maradandót alkotni. A 40. percben már 29:22 állt az eredményjelzőn. Such Nelli ezúttal is remek cserének bizonyult, labdát „halászott”, és lerohanásból lőtt gólokat. Csapó Kincső pedig meghatározó pillanatokban védett bravúrral. Marosán György 32:23-nál próbálta megtörni a mérkőzés ritmusát egy időkéréssel, de ez nem sikerült. A különbség tovább duzzadt, miközben Katarina Jezic a tizedik gólját is elérte. Az SZKKA a 11 gólig jutó Gorilska Liliia, illetve a 9 találatot jegyző Biljana Bandelier révén azért küzdött, hogy visszajöjjön tíz gólon belülre, de ez nem sikerült. A találkozót Katarina Jezic 11/11-es, Tóth Gabriella 8/8-as, Hársfalvi Júlia pedig 5/5-ös lőlappal zárta (43:31).

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Gratulálok mindkét csapatnak, ez egy korrekt tempójú összecsapás volt. Szeretem, ha van ritmus, és ez gólokban is megmutatkozik. Az első félidőt tekintve a kapott gólok számával nem vagyok elégedett, ellenben végig nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket. Sokat futottunk, és ezúttal nem vesztettünk ritmust, a második játékrészben egyértelműen jobbak voltunk. Továbbra is sok hiányzónk van, viszont a fókuszt mostantól át kell helyezni a következő, DKKA elleni összecsapásra.”

Marosán György (vezetőedző – Szombathelyi KKA): „Az első félidőben méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, sikerültek azok a játékszituációk, melyekre felkészültünk. Kevés csapat mondhatja el magáról, hogy 31 találatig jutott a Siófok otthonában. Mondom ezt úgy is, hogy azért tudjuk, hogy a hazaiaknak rengeteg hiányzója volt. Elöl rendben voltunk, ellenben hátul nem találtuk a távolságot, kevés volt a fault, és rengeteg gólt kaptunk. Összességében jól harcoltunk, küzdöttünk, az alapelvárást teljesítettük.”

Fotók: Németh András