Magabiztos győzelem Békéscsabán

2020 nov 21
2304 Megtekintés
Magabiztos győzelem Békéscsabán
A K&H női kézilabda liga 13. fordulójának szombat esti összecsapásán, Békéscsabán lépett pályára csapatunk, mely szoros első játékrész, és egy érdekesen induló második felvonás után mégis magabiztos győzelmet aratott.

1. félidő: Gnonsiane Niombla és Katarina Jezic is jól kezdte a mérkőzést, előbbi, ha nem éppen gólt lőtt, akkor csapattársait szolgálta ki. Ellépni azonban mégsem tudtunk a mérkőzés elején, ebben nagy érdeme volt Kukely Annának (4:6). A 23. percben aztán már hatgólos volt a különbség, ekkor Vida Gergő időt is kért (7:13). A lélegzetvételnyi szünet jól jött a csabaiaknak, akik az első játékrész hajráját, többek között Mistina Kitty védéseinek köszönhetően 4:1-re megnyerték. Így csupán háromgólos volt a különbség a két csapat közt a szünetben (11:14).

2. félidő: A fordulás utáni első tíz perc igen érdekesen alakult, csapatunk kissé bennragadt az öltözőben. Ezt használta ki a hazai gárda, mely Török Fanni és Bucsi Lili góljaival zárkózott, sőt egy 5:2-es roham után ki is egyenlített (16:16). A vezetést azonban nem tudták átvenni a lila-fehérek, akik láthatóan elfáradtak. Vida Gergő 16:19-es mérkőzésállásnál időt kért, de ezúttal már nem tudott belenyúlni a mérkőzésbe. Egy tízperces hazai gólcsend, a részünkről pedig egy eredményes védekezés mindent eldöntött. Mire az 52. percben Iván Emese újra betalált, addigra már 17:24 állt az eredményjelzőn. A hajrában aztán már csak Bucsi Lili tudott egy-egy találatot odaszúrni a góljaink közé, a különbség pedig a végére tíz fölé kúszott (20:31).

A mai napon Katarina Jezic mellett Camille Aoustin és Simone Böhme is gólerősen játszott. Térdsérülése után visszatért Tóth Gabriella, valamint tíz hónap után újra pályára léphetett Mazák-Németh Csilla. Továbbá külön gratulálunk Juhász Fanninak, csapatunk sajátnevelésű játékosának, aki a mai napon debütált a felnőttek között az élvonalban.