Magabiztos győzelem Kisvárdán

2021 máj 26
804 Megtekintés
Magabiztos győzelem Kisvárdán
A K&H női kézilabda liga 25. fordulójának hétközi mérkőzésén nyolc góllal bizonyultunk jobbnak a Kisvárda Master Good SE csapatánál. Folytatás és egyben zárás szombaton, a Békéscsaba ellen a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.     

1. félidő: Olyannyira lassú, nehézkes és ötlettelen kézilabdával nyitottuk a mérkőzést, hogy hétpercnyi játék után Zdravko Zovko időt kért (4:1). Ezt követően Kiss Nikolett és Tamara Horacek találataival egy gólra zárkóztunk (7:6). A 12. percben aztán előbb Tóth Gabriella egyenlített, Szikora Melinda üres kapus gólja után pedig már az előny is nálunk volt (7:8). A 17. percben aztán Bakó Botond kérte ki az időt, miután csapata 7:5 után egy 0:5-ös szériát produkált. A hazai gólcsend közel kilenc percesre nyúlt, de Milosevic Tímea találata után a két csapat közötti különbség így is tovább mélyült (9:15). Ebben főszerepet vállalt Szikora Melinda, aki a hétvégi MKC elleni mérkőzéshez hasonlóan most is közel 50 százalékkal védett az első játékrészben. A Kisvárda végül Udvari Laura góljaival lépett közelebb a szünetre (12:16).  

2. félidő: A fordulás után úgy tűnt, hogy stabilizálódik a két csapat közötti 4-5 gólos különbség, azonban 16:21 után először alakult ki hétgólos differencia (16:23). Ebben főszerepet vállalt Gnonsiane Niombla, Bakó Botond pedig ismételten időt kért. A sorokat azonban nem sikerült rendezni hazai oldalon, a továbbra is 50 százalék környékén védő Szikora Melinda ugyanis teljesen elbizonytalanította a vele szemben álló támadókat, így a 45. percben már 18:26 állt az eredményjelzőn. A csapatok aztán 19:26-ról igen nehezen mozdultak el, Kiss Nikolett az 52. percben egy hétperces gólcsend végére tett pontot (19:27). Túl sok találatot azonban a hátralévő nyolc perc sem hozott, a közvetlen hajrát 2:2-vel tudták le a csapatok (21:29).

Érdekesség: Az online jegyzőkönyv alapján Szikora Melinda 20/39-es mutatóval, azaz 51,3 százalékos védéshatékonysággal zárta az összecsapást.

Edzői szemmel

Bakó Botond (vezetőedző – Kisvárda Master Good SE): „Sajnálkozhatunk, ugyanis kapussal szemben három mérkőzésre való ziccert hibáztunk el. Ez abszolút lerombolta a játékunkat, illetve az önbizalmunkat. Van okunk bosszankodni, mert ezekért a ziccerekért megdolgoztunk támadásban. Szikora Melinda egyszerűen lenullázott bennünket. Nem találtuk az ellenszert, és így nem is alakulhatott ki szoros hajrá. Gratulálok a Siófoknak.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Megfelelő agresszióval védekeztünk, és Szikora Melinda is nagyon jól védett. A hajrában a szezon minden fáradtságát éreztem a csapaton, de a győzelmünk így sem forgott veszélyben. Gratulálok mindkét félnek.”