Méltánytalan döntés született az MKSZ részéről

2023 júl 04
7819 Megtekintés
Méltánytalan döntés született az MKSZ részéről

„Ezúton tudatjuk szurkolóinkkal és támogatóinkkal, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottsága FEB.33/2023/17. számú, 2023. június 29. napján kelt jogerős határozatával megfosztotta Klubunkat, a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Sportszolgáltató Kft-t a Magyar Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság NBI osztályának a 2023/2024-es szezonjában való indulás jogától, amely másodfokú határozattal az NBI Klublicensz kiadása iránti kérelmünk véglegesen elutasításra került.

Klubunk 2006-ban a kézilabda III. osztályában kezdte meg működését, ahonnét – a bajnoki cím megszerzésével – feljutottunk az NBI/B osztályba, ahol két idényt töltöttünk. Az MKSZ felkérésére a 2009/2010-es bajnoki évadot már a Felnőtt Női Kézilabda Bajnokság NBI osztályában kezdtük meg. A 2011/2012-es szezon volt az SKC történetének első igazán sikeres éve, amikor is bronzérmesek lettünk a magyar bajnokságban és a negyedik helyen végeztünk a Magyar Kupában. 2019-ben produkáltuk Klubunk történetének legsikeresebb évét, azzal, hogy megnyertük az EHF kupát, valamint bronzérmet szereztünk a Magyar Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság NBI osztályában. 2022-ben megszereztük a női kézilabda Magyar Kupa bronzérmét.

A Klublicensz iránti kérelmünk végleges elutasításának indoka az volt, hogy társaságunknak az MVM Zrt. felé villanyszámla tartozása állt fenn, amely a Klublicensz kiadhatósága szempontjából kizáró feltétel. A fellebbezési határidő utolsó napján (2023. június 22.) az MKSZ részére benyújtásra került az MVM Zrt. illetékes vezetőjével folytatott levélváltás a tartozás átütemezéséről, amelyről utóbb, 2023. június 26. napján írásbeli megállapodás is született, amelyet – utólag – szintén csatoltunk. A 2023. június 29. napján meghozott döntés indokolása szerint azonban ezt „már” nem lehetett figyelembe venni, így a szállítóinkkal szemben fennálló tartozások kifizetését – a 4 napos késedelem okán – „csak” részben tudtuk igazolni.

A méltánytalan döntéssel nem értünk egyet, vizsgáljuk a felülvizsgálat jogi lehetőségét.”