Nem sokon múlott a bravúr Győrben

2019 sze 01
3121 Megtekintés
Nem sokon múlott a bravúr Győrben
A K&H női kézilabda liga 1. fordulójában, idegenben, Győrben voltunk közel a nagy meglepetéshez. Rossz rajt után Szikora Melinda védéseivel és Camille Aoustin góljaival kapaszkodtunk vissza, egyenlítési lehetőségünk is volt, ám végül háromgólos vereséget szenvedtünk a címvédő otthonában.

Előzmény: A tegnapi utolsó edzésen kéztörést szenvedett új csapatkapitányunk Nerea Pena, aki így kihagyni kényszerült a Győr elleni szezonnyitót. 

1. félidő: Hatalmas lendülettel kezdett a hazai csapat, Anne Mette Hansen sorra lőtte a gólokat, majd csatlakozott hozzá Stine Bredal Oftedal is, így hamar többgólos hátrányba kerültünk. Mindeközben nem találtuk a saját játékunkat, sok hibával kézilabdáztunk. Tor Odvar Moen 7:3-as állásnál a 11. percben időt is kért, ám ekkor jöttek Estelle Nze-Minko momentumai, így a játékrész felénél 10:5 állt az eredményjelzőn. Tovább azonban nem nőtt a különbség, erről Katarina Jezic és Camille Aoustin gondoskodott gólok kíséretében. Emberelőnyünk, hétméteresünk és labdánk volt ahhoz, hogy két gólra zárkózzunk, ám az adódó lehetőségek rendre kimaradtak. A félidőben végül négygólos volt a csapatok közötti különbség (17:13.)

2. félidő: A fordulás után repülőrajtot vettünk, és egy 3:0-ás roham után mindössze egy gólra 17:16-ra jöttünk fel. A Győr azonban szűk tíz perc után kilábalt a hullámvölgyből, és pillanatok alatt – egy percen belül három gólt kaptunk – visszaállította az első félidőben egyszer már meglévő ötgólos különbséget (21:16). A sorokat azonban sikerült rendezni, és Gnonsiane Niombla vezérletével, valamint Szikora Melinda védései által egy kettős emberelőnyt kivédekezve és hétméterest hárítva érkeztünk meg ismételten a hazai csapat nyakára (22:21). Eztán többször is megvolt az egyenlítési lehetőségünk, Camille Aoustin ziccert rontott, a főszerepben pedig egyik és másik oldalon Kiss Éva és Szikora Melinda tetszelgett a gólvonalon. Végül az 50. percben Kari Brattset törte meg a gólcsendet, majd Estelle Nze-Minko szerezte meg ötödik gólját (24:21). A francia a mérkőzést is lezárhatta volna, de egy az egyben nem tudott túljárni Szikora Melinda eszén, aki aztán újra és újra védeni tudott.  Noha a lehetőség adott volt, innen már nem tudtunk visszazárkózni, így a végén meg kellett elégednünk a háromgólos vereséggel (27:24).

Andrea Kobetic gyenge napot fogott ki, ám ebben a mérkőzésben így is több volt. Szikora Melinda pályára küldése zseniális húzásnak bizonyult, a sportban a „HA” pedig nem játszik, de azért feltesszük a kérdést – Vajon mi lett volna, ha Nerea Pena is egészséges? Erre a mérkőzésre lehet építeni, a vereség ellenére roppant büszkék lehetünk a lányokra, akik kis híján óriási meglepetést okoztak. Folytatás egy hét múlva szombaton az újonc Szombathely ellen hazai pályán.

Edzői szemmel


Danyi Gábor (Győri Audi ETO – edző): „A Siófok ma bebizonyította, hogy egy igazi európai klasszis csapat nagyon komoly játékerővel. Ma nem játszottunk jól, voltak hiányzóink, de ez sosem lehet kifogás. Még hosszú út áll előttünk, amíg elérjük a legjobb formánkat. Viszont örülök, hogy ha küzdve is, de nyertünk.”

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Először is gratulálok a Győrnek, úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertek. A mentalitásunkból fakadóan mi is ezért küzdöttünk, de a bravúr ma elmaradt. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor azt éreztem, hogy kellett volna még egy kis idő, amit a csapat együtt tölt a pályán. Sok hibát az összeszokatlanság számlájára írhatunk, noha jó úton járunk. Szikora Melinda fantasztikus volt a kapuban, a kialakult ötgólos hátrány ellenére pedig kétszer is vissza tudtunk kapaszkodni a meccsbe, ami pozitív. A Győr egy nagyon nagy tapasztalattal bíró csapat, és ezt a mérkőzés hajrájában tudták is kamatoztatni.”

Szikora Melinda (Siófok KC – kapus): „Először is szeretném megköszönni a vezetőedzőmnek a bizalmat. Az első tizenöt percet leszámítva büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Azt a periódust elizgultuk. Talán megéreztük Pena hiányát, aki egy nappal a mérkőzés előtt sérült meg. Ennek ellenére nem akarom erre kihegyezni a vereséget. Végezetül gratulálok a Győrnek.

Borítókép: gyorietokc.hu