Óriási bravúr, idegenben győztük le a Fradit!

2019 ápr 24
3140 Megtekintés
Óriási bravúr, idegenben győztük le a Fradit!
Visszavágtunk az őszi vereségért, történetünk során először győztük le a Ferencvárost. Beleszóltunk a bajnoki cím sorsába, és óriási bravúrgyőzelmet arattunk a K&H női kézilabda liga 21. fordulójának rangadóján. Harcolunk a bronzéremért!

1. félidő: Szoros, fej-fej melletti küzdelemmel indult a mérkőzés, 3:3-as állásnál azonban Bíró Blanka hétméterest fogott, az FTC pedig Háfra Noémi és Schatzl Nadine góljaival kétgólos előnyre tett szert (5:3). Volt azonban válasz a remekül kezdő Katarina Jezic, illetve Andrea Kobetic révén (5:5). A folytatásban kétszer is előnyhöz jutottunk, de megtartani azt nem tudtuk, így húszpercnyi játék után 11:11 állt az eredményjelzőn. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, részünkről pedig jött egy újabb rontott hétméteres, ami után a hazaiak büntettek, Márton Gréta szerzett újra vezetést (12:11). Tor Odvar Moen időkérése jókor jött, ugyanis újra sikerült a fordítás, Andela Janjusevic remekül szállt be a mérkőzésbe (14:15). Tatiana Khmyrova találatának köszönhetően pedig kettővel is vezettünk, ám Nerea Pena hétméteresből válaszolt. Ez volt az első játékrész utolsó momentuma, így előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (15:16).

Kobetic ellenállhatatlan volt

2. félidő: A fordulás után ismételten Bíró Blanka védéseit ünnepelte a hazai közönség, két védés mellett két hétméterest is megfogott a zöld-fehérek kapusa, ám a társak ezt elől nem tudták kihasználni (17:18). A 38. percben úgy vezettünk két góllal az Nze Minko hiányában remekül játszó Tatiana Khmyrova találata után, hogy volt tíz eladott labdánk, és négy (!) hétméterest is elhibáztunk (17:19). Elek Gábor időkérése után megvolt a lehetőségünk az előny növelésére, ám Asma Elghaoui ziccert rontott, a túloldalon pedig Kovacsics Anikó büntetett (18:19). Andrea Kobetic hatodik találata után ismételten a háromgólos előny megszerzésére volt kísérlet, ám előbb Katarina Jezic, majd Asma Elghaoui is elrontott egy üres kapus lehetőséget saját térfélről (19:20.) A 43. percben aztán Háfra Noémi lövésével hosszú idő után volt újra egyenlő az állás (20:20).

Az idő múlásával érezhetően nőtt a feszültség a pályán, hiszen az FTC győzelme, és a bajnoki címre való esély megtartása veszélybe került. Tor Odvar Moen időkérése után Camille Aoustin és Simone Böhme előadásában láthattunk egy gyönyörű kínait, így továbbra is a hazaiak voltak az üldöző szerepkörében. Egészen a 48. percig, amikor is Nerea Pena találata fordítást ért (24:23). Az utolsó tíz percre 25:25-ös állással fordultak a csapatok. Andrea Kobetic kiállítását azonban nem tudta kihasználni a hazai csapat, így Katarina Jezic emberhátrányban szerzett gólja „aranyat ért” (26:27). Lukács Viktória a szélről rontott, Tatiana Khmyrova pedig újra kétgólos különbséget rakott közé (26:28). Ezek után gólra gól volt a felelet, Schatzl Nadine és Nerea Pena találata közé Andrea Kobetic szúrta oda tizedik és tizenegyedik gólját (28:30). Eztán Klujber Katrin talált a hálóba, és Camille Aoustin rontott ziccere, valamint Elek Gábor időkérése után labdája volt az egyenlítésre az FTC-nek. Asma Elghaoui azonban labdát szerzett, a lányok pedig lepörgették a hátralévő másodperceket, így történetünk során először legyőztük a Ferencvárost (29:30).

Edzői szemmel

Elek Gábor (edző – FTC): „A kevesebbet hibázó csapat nyerte meg a mai mérkőzést, a vendégek győzelme így megérdemelt. El vagyok keseredve, mert fegyelmezetlenek voltunk, sürgettük a támadás befejezéseket, és sok gyenge teljesítmény volt a csapatban. Szégyelljük magunkat, pár dolgot pedig át kell majd beszélnünk. A fáradtság jeleit láttam a csapatomon.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mai rangadót. Végig fegyelmezettek voltunk, és ragaszkodtunk a megbeszéltekhez a nehéz pillanatokban is. Voltak prioritások a védekezésben, és amikor kellett, akkor többségében jó döntéseket hoztunk. Nagyon boldog vagyok és büszke is egyben a lányokra.”

Andrea Kobetic (átlövő – Siófok KC): „Rendkívül boldog és elégedett vagyok, büszke a csapatomra. A Ferencváros nagyon kemény ellenfél volt, sok volt az ütközés, de egy pillanatra sem adtuk fel. Egymásért játszottunk, nagyon helyén volt a csapatszellem. Megérdemelten nyertünk.”