Öt kulcsjátékossal hosszabbított a Siófok KC

2020 feb 27
6771 Megtekintés
Öt kulcsjátékossal hosszabbított a Siófok KC
A Siófok KC öt meghatározó játékossal is szerződést hosszabbított. Szikora Melinda, Such Nelli, Gnonsiane Niombla, Simone Böhme és Katarina Jezic a következő szezonban is a Balaton-partján kézilabdázik. 

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült öt meghatározó játékosunkkal is szerződést hosszabbítani. Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy amennyire csak lehet, tartsuk egyben a csapatot. Moen érkezésével két éve elkezdtünk valamit és ezen az úton szeretnénk továbbhaladni. A klubvezetés folyamatosan munkában van a játékoskeret kialakítását illetően és ezek a bejelentések is igazolják, hogy komoly céljaink vannak a jövőt illetően.” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nyártól Bent Dahl veszi át Tor Odvar Moen helyét a vezetőedzői pozícióban. A norvég szakember számára a folytonosság a legfontosabb a jövő évi keret kialakításakor.

„Jelenleg nagyon jó csapatunk van és itt nem csak szakmai dolgokra gondolok, hanem a személyiségekre, a közösségre. Az a legfontosabb, hogy meglegyen a folytonosság a következő esztendőben is, ezért, akivel csak tudtunk, szerződést hosszabbítottunk. Meghatározó tényezői szeretnénk lenni az európai kézilabdának és így állunk hozzá a jövő évi játékoskeret kialakításához is.” – mondta Bent Dahl.

Such Nelli már hat éve viseli az SKC mezét, nem volt kérdés számára, hogy továbbra is Siófokon képzeli el a jövőjét.

„Amikor hat éve ideigazoltam, nem gondoltam volna, hogy ennyire meghatározó lesz a pályafutásom szempontjából a klub. Az évek során folyamatosan fejlődtünk és sikerült megugranunk azokat a lépcsőfokokat, amiket a tulajdonos kitűzött elénk. Igazi nagy klub lettünk, csodálatos szurkolóink vannak, egy fantasztikus arénában játszunk hétről-hétre és a keretünket is kiváló játékosok alkotják. Büszke vagyok arra, hogy továbbra is ezért a klubért játszhatok. Nem volt kérdés számomra, hogy maradni szeretnék. Komoly céljaink vannak a jövőben, hiszek benne, hogy meg fogjuk tudni valósítani őket." – nyilatkozta Such Nelli.

Szikora Melinda 2019 nyarán érkezett csapatunkhoz és egészen elképesztő teljesítményt nyújt az idei szezon során. Pillanatok alatt a szurkolók kedvencévé vált, elmondása szerint nagyon jót tett neki a környezetváltozás.

„Életem formájában vagyok, jól érzem magam, minden részlet a helyén van és ezért is tudok ilyen jól teljesíteni. Egy nagyon jó közösség alakult ki az öltözőben, jó a csapategység, sok időt töltünk a lányokkal a pályán kívül is. Minden adott ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játszunk, ez fontos számomra. Egyszerűen nem volt okom arra, hogy váltsak. Amikor ideigazoltam, akkor is úgy gondoltam, hogy képesek vagyunk egy lépcsőfokot feljebb lépni és egyelőre úgy néz ki, hogy ez sikerülhet.  A szakmai stáb bízik bennem, egy kapus számára ez kiemelten fontos. A kapusedzőmmel, Pastrovics Melindával is megtaláltuk a közös hangot, remekül tudunk együtt dolgozni. Érzem a szurkolók szeretét, sokszor átsegítenek a nehezebb pillanatokon. Tavaly környezetváltozásra volt szükségem, úgy érzem, hogy jó döntést hoztam akkor is és most is.” – nyilatkozta Szikora Melinda.

Simone Böhme 2016-ban Bukarestből tette át székhelyét a Balaton fővárosába. Úgy gondolja, hogy évről-évre sokat fejlődött a klub, de még mindig vannak további lépcsőfokok, amelyeket meg lehet ugrani.

„Nem volt nehéz döntés, maradni szerettem volna, mert  minden tekintetben jól érzem magam Siófokon. Ebben a pillanatban is nagyon jól játszunk és élvezzük is a játékot. Remélem, hogy el fogjuk érni a második helyet és eljutunk a Bajnokok Ligájába. Ez hihetlenül motivál bennünket. Három éve vagyok itt, elképesztő, hogy ezalatt az idő alatt is mennyit fejlődött a klub. Büszke vagyok arra, amit eddig elértünk. Tudom, hogy még többre vagyunk képesek és része akarok lenni az SKC jövőjének. Ma már azt mondhatom, hogy Siófok a második otthonom. Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak is, akik mindig támogatnak bennünket. Különleges helyük van a szívemben. Megígérhetem nekik, hogy a következő években is mindenemet oda fogom adni ezért a mezért. Történelmet szeretnénk írni.” – nyilatkozta Simone Böhme.

Gnonsiane Niombla a nyáron érkezett csapatunkhoz és pár hónap elteltével érezte, hogy egy hosszabb kaland vette kezdetét számára.

„Hogy miért döntöttem a folytatás mellett? Nagyon egyszerű a válasz. Beleszerettem a klubba, a városba, a szurkolókba. Elképesztően jó körülmények között dolgozhatunk, remek csapatunk van, nagy dolgokra lehetünk képesek. Élvezem a kézilabdát és ez nagyon fontos számomra. Nem minden klubnál tudnék olyan edzői stábbal dolgozni, mint itt Siófokon."– nyilatkozta Gnonsiane Niombla.

Katarina Jezic már több mint három éve csapatunk beállója és a következő két évben is számíthatunk arra, hogy meghatározó játékosa lesz az SKC-nak.

„Úgy érzem, hogy rengeteget fejlődtem mind szakmailag, mind emberileg az itt eltöltött évek alatt. Amikor ideigazoltam, nem gondoltam, hogy ilyen szinten lesz meghatározó szakasza a pályafutásomnak a siófoki kaland. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre fontosabbá számomra a klub. Szeretnék a részese lenni az SKC történelmének.  Sok sikert értünk már el eddig is, de ennek még nincs vége. Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, szeretném, ha ott is meg tudnánk mutatni, hogy mire vagyunk képesek.  Köszönöm a szurkolóinknak azt az elképesztő támogatást, amit nyújtanak minden alkalommal. Különleges az, amit tőlük kapunk a lányokkal." – nyilatkozta Katarina Jezic.

A 2020/2021-es szezonra a játékoskeret kialakítása jelenleg is zajlik, a következő hetekben újabb bejelentésekre lehet számítani.