Ötcsillagos orosz-meló, megvan a csoportgyőzelem

2021 feb 12
1502 Megtekintés
Ötcsillagos orosz-meló, megvan a csoportgyőzelem
Az EHF European League 5. fordulójában csoportgyőzelmet ünnepelhettünk, miután fantasztikus csapatmunkával, magabiztosan nyertünk a HC Kuban otthonában.

1. félidő: Ezúttal nem ragadtunk be a mérkőzés elején, tízpercnyi játék után Tamara Horacek és Katarina Jezic neve mellett is 3-3 találat szerepelt, miközben az eredményjelzőn 4:7 állt. A félidő feléhez érve közelebb lépett a HC Kuban. Támadásban megtorpantunk, miután Elena Utkina több bravúrt is bemutatott (8:9). A 21. percben aztán Tóth Gabriella szerzett labdát, és törte meg a hatperces gólcsendet (8:10). Az első játékrész második fele Szikora Melinda védéseiről szólt. Válogatott kapuvédőnk a 17. percben lehúzta a rolót, és egészen a 29. percig lent is tartotta azt. Bravúrral hárított többek között zsinórban három hétméterest, és teljesen elbizonytalanította az orosz lövőjátékosokat, köztük azt a Diana Golubot, aki a siófoki mérkőzésen sziporkázott. Az első játékrészben a legnagyobb különbség 8:13-nál volt, a szünetig ebből „lopott” el egyet a HC Kuban (10:14).   

2. félidő: A fordulás után Szikora Melinda ott folytatta, ahol abbahagyta, előbb kifogott egy újabb hétméterest, majd ziccert hárított. Elől támadásban Kiss Nikolett, Hársfalvi Júlia, Such Nelli és Tamara Horacek villogott (12:18). A két csapat közötti különbség 12:21-nél volt a legnagyobb. Ekkor Yevgeni Trefilov egy időkéréssel remekül nyúlt bele a mérkőzésbe. Egy 4:0-s hazai roham után Zdravko Zovko tette le az időkérést jelző lapot (17:21). A hullámvölgyön viszonylag hamar sikerült túllépnünk, így a két csapat közötti különbség „befagyott” (18:23). A találkozó utolsó tíz percére ötgólos előnnyel fordultunk (20:25). Ellenfelünk közelebb lépni nem tudott, így végül meggyőző különbséggel nyertük meg a mérkőzést, és vele együtt a ’D’ jelű csoportot (25:31).  

Edzői szemmel

Denis Saifulin (másodedző – HC Kuban): „Gratulálok a vendégeknek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A kapusuk volt a mezőny legjobbja, miközben mi hadilábon álltunk a helyzetkihasználással. Ez a két egymásból eredő faktor döntötte el a párharcot.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Szerettük volna lezárni a csoportelsőség kérdését, ráadásul a fejekben a hazai pontvesztés is ott volt, mint motiváló tényező. Mindkét gólvonalon jó teljesítményt láthattunk, de a két kapus párharcát egyértelműen Szikora Melinda nyerte meg. Támadásban ma hatékonyabbak voltunk, összességében jobban használtuk ki a helyzeteinket, mint a hazai csapat. A csoport megnyerése egy nagyon fontos fegyvertény.”