Partnerek továbbra is – Kobetic, Solberg, Aoustin és Böhme hosszabbított

2019 ápr 06
4645 Megtekintés
Partnerek továbbra is – Kobetic, Solberg, Aoustin és Böhme hosszabbított
A Siófok KC négy meghatározó játékossal is szerződést hosszabbított. Andrea Kobetic, Silje Solberg, Simone Böhme és Camille Aoustin a jövő évben is a Balaton-partján kézilabdázik. Továbbá marad a szakmai stábban Tor Odvar Moen segítője Bent Dahl.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült négy meghatározó játékosunkkal is szerződést hosszabbítani. Egyértelmű célunk volt az, hogy minél jobban egyben tartsuk a keretet. Rajtunk kívülálló okok miatt ez nem sikerült teljes mértékben, de erről majd csak a szezon után fogunk részletesebben beszélni. Simone és Camille két éve velünk van már, úgy érzem, hogy egyre többet jelent számukra a város és a klub. A közönségünk szereti őket. Sokat fejlődtek, de szerintem még ennél is több van bennük. Silje egy nagyon pozitív személyiség remek mentalitással. A következő szezonban új társa lesz, jó párost fognak alkotni. Andrea Kobetic megtartása nagy fegyvertény számunkra. Tavaly egyértelműen kijelentette, hogy egy évet fog még játszani.  Szerencsére megváltoztatta ezt a véleményét, ami a Siófok KC-ra nézve nagyon pozitív. Egy igazi vezér, nem nagyon találkoztam még ennyire profi mentalitású játékossal. Bent Dahl jövőre is Tor Odvar Moen munkáját segíti majd, az érkezése sokat adott az öltözőnek és a vezetőedzőnek egyaránt.” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Igazság szerint, ami nagyon fontos, hogy egyszerűen jól érzem magam itt mind a pályán, mind pedig azon kívül. Fontos, hogy a klub bízik bennem. Számítanak rám a jövőben, a tervek része vagyok. A kézilabdán túl a hétköznapokban is jól érzem magam itt. A tél egy picit hosszú, a magánéletemben pedig nem volt nyomás arra vonatkozólag, hogy távozzak. Az ambiciózus tervek motiválnak és a nemzetközi porond egyfajta töltetet ad az idei évben számomra.” – mondta a hosszabbítás után Camille Aoustin, klubunk balszélsője.

Simone Böhme, szintén a maradás mellett tette le a voksot – „Azért döntöttem a maradás mellett, mert nagyon tetszik az a project, ami Siófokon épül. Idén sokat megmutattunk ebből, remek úton haladunk. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy infrastrukturális szempontból Siófokon vannak a legjobb körülmények Európában. A létesítmények lenyűgözőek, mindenünk megvan a tökéletes munka elvégzéséhez. Idén szeretném megnyerni az EHF-kupát, jövőre pedig az az álmom, hogy kvalifikáljuk magunkat a BL-be. Szeretek itt lenni, a szurkolóink elképesztőek. Szívből szurkolnak, és szeretném ez visszaadni nekik.

Silje Solberg első évét töltötte Siófokon – „A döntésem oka roppant egyszerű, nagyon jól érzem magam Siófokon. Tetszik az, hogy a klub dolgozói, valamint a szurkolóink mindenben támogatnak minket, játékosokat. Hiszek abban az építkezésben, ami itt a Balaton-partján zajlik, és a részese akarok lenni. Szeretném, ha jövőre közelebb kerülnénk a BL-hez, esetleg kvalifikálnánk is magunkat. Ott szeretnék lenni a tokiói olimpián.”

Andrea Kobetic egy évre tervezett, de valami megváltozott – „Boldog vagyok itt Siófokon, élvezem az életet és a játékot egyaránt. Egy évre jöttem, de ezidő alatt sok minden megváltozott, így a döntésem is. Elégedett vagyok a körülményekkel, szeretem a csapattársaimat. Mindenki nagyon segítőkész, így én is szeretnék segíteni abban, hogy a Siófok elérje a céljait jövőre.”