Pozitív eset, karanténban a csapat

2020 okt 20
7949 Megtekintés
Pozitív eset, karanténban a csapat
Csapatunk játékosai a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírásának megfelelően minden hétfőn PCR teszten esnek át. Aznap késő este kaptuk meg a hírt, miszerint a tesztek eredménye alapján egyik játékosunk megfertőződött a Covid-19 vírussal.

„A PCR tesztek eredménye alapján a csapat egyik játékosánál kimutatható volt a Covid-19 vírus. A protokollnak megfelelően a Siófok KC játékosai és a közvetlen stábtagok karanténba vonultak. A klub egyik utánpótlás edzője is a járványra utaló tüneteket produkált, a teszt elvégzése után nála is kimutatható volt a Covid-19 vírus. Kollégánk és utánpótlás csapata szintén karanténba vonult.” – nyilatkozta Dr. Kisegyházi Attila, az SKC járványügyi felelőse.

Klubunk megkezdte a tárgyalást a Magyar Kézilabda Szövetséggel, valamint a soron következő ellenfeleink képviselőivel (Mosonmagyaróvár, Kisvárda, Békéscsaba) a bajnoki mérkőzések halasztásáról.

Klubunk minden járványügyi intézkedést megtesz, hogy sportolóink, stábtagjaink, munkatársaink egészségét megőrizzük. 

Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről amint további, megosztható információval rendelkezünk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot tájékoztatjuk.