Siófokon folytatja Puhalák Szidónia

2021 ápr 16
5059 Megtekintés
Siófokon folytatja Puhalák Szidónia
Építjük a jövő csapatát! – Szép lassan kiegyenesedik minden kérdőjel, Puhalák Szidónia érkezésével szinte teljessé vált a Siófok KC 2021/22-es játékoskerete.

Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője a következőképpen fogalmazott az aláírást követően – „Lehetőségünk volt egy olyan játékos leigazolására, aki a mögöttünk hagyott időszakban sérülések miatt nem tudta magát megmutatni, de kiváló képességekkel bír. Egyeztettünk a szakmai stábbal, és arra jutottunk, hogy Szidónia minden tekintetben beleillik abba az új projektbe, mely a nyártól veszi kezdetét. Itt újra felépítheti magát, és megmutathatja, hogy milyen nagyszerű játékos. Elégedettséggel tölt el, hogy sikerült őt megszereznünk. Érkezésével kilencven százalékban összeállt a jövő évi keret, melyet hamarosan véglegesítünk.”

Fotó: Csapó Balázs (delmagyar.hu)

„Egyik reggel hívott a menedzserem, és azt mondta, hogy van egy jó híre. Nem tudtam, hogy mi lesz a következő mondat, de egy rövid hatásszünet után elárulta, hogy megkereste őt a Siófok. Egyből tudtam, hogy ez egy jó lehetőség a számomra. Ezek után egyeztettem a siófoki vezetőkkel, akik felvázolták az elképzeléseiket a jövőre nézve. Minden szavuk nagyon pozitívan hatott, így nem is volt kérdés hogyan döntök. Siófokon nagyon jók a körülmények, minden adott ahhoz, hogy a magammal szembe támasztott elvárásokat teljesítsem. Komoly céljaim vannak, és úgy érzem, hogy itt kiteljesedhetek. A mostani egy roppant kaotikus év a számomra, de minden erőmmel azon leszek, hogy a nyártól száz százalékos állapotban tudjam segíteni a csapatomat.” – fogalmazott Puhalák Szidónia, csapatunk új balszélsője. 

Karrierkép – Puhalák Szidónia

A még mindig csak 24 esztendős baloldali szélső Szegeden kezdte pályafutását, és ott is mutatkozott be a felnőttek között az NB I/B-ben. Ezt követően 16 esztendős korában, 2013-ban szerződtette őt a Váci NKSE. A 2014/15-ös szezont viszont már Mosonmagyaróváron kezdte meg. Itt mutatkozott be az élvonalban, és hívta fel magára jelenlegi klubja, a Győri Audi ETO KC figyelmét. A magyar női kézilabda-válogatottban 2018-ban, Hollandia ellen debütált. A jelenleg is futó szezon a háromszoros BL-győztes szélső számára balszerencsésen alakult. Előbb sérülés miatt kényszerült a partvonalon kívülre, majd a koronavírus döntötte le a lábáról.