Szezonértékelő interjúzóna

2023 jún 03
2329 Megtekintés
Szezonértékelő interjúzóna
Véget ért a 2022/23-as szezon és rövidesen új időszámítás kezdődik a Siófok KC történetében. A mögöttünk hagyott esztendő több szempontból sem volt egyszerű, de mind a nemzetközi porondon, mind pedig a bajnokságban sikeres évet zártunk, amire büszkén tekinthetünk vissza.

„Úgy gondolom, hogy felnőtt együttesünk nagyon szépen szerepelt a 2022/23-as szezonban. Az Európa-ligában egyedüli magyar klubként jutottunk a legjobb nyolcba, ahol egy jobb csapattal, a végső győztessel szemben maradtunk alul. A bajnokság, különösen a szezon második fele nagyon szépen alakult. Büszke vagyok a játékosokra és a szakmai stábra egyaránt.” – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Hullámvölgyekkel tarkított szezon van klubunk háta mögött, melynek végén elmondhatjuk, hogy a magyar csapatok közül a legtovább jutottunk a másodikszámú európai kupasorozatban, az Európa-ligában. A legjobb nyolc között a végső győztes Ikast Handbold búcsúztatott bennünket. De megemlíthetjük a BV Borussia 09 Dortmund elleni idegenbeli csoportmeccset is, mely nézőszám és élmény tekintetében egyaránt sporttörténeti pillanat volt.

Nézőcsúcs (11112) a Dortmund - Siófok KC EHF Európa-liga mérkőzésen

Remek hajrával futottunk be a bajnoki tabella ötödik helyére úgy, hogy oda-vissza legyőztük a negyedik helyezett MKC-t és három pontot szereztünk a bronzérmes DVSC ellenében. Jogos lehet ebből adódóan a kérdés, hogy miért „csak” az ötödik pozícióban végeztünk? Csapatunkat több periódusban is igen komoly sérüléshullám sújtotta, amit többségében eredményesen íveltünk át, de nem minden pillanatban volt ez így. Hiába a fentebb már említett bravúrpontok, miközben a DKKA oda-vissza elvitte a pontokat. De említhetjük a Békéscsaba elleni hazai, valamint az MTK elleni idegenbeli vereséget, vagy éppen a Budaörsön elért döntetlent. Itt azonban fontos kiemelni a sérüléshullám mellett a nemzetközi porond nyújtotta kettős terhelést, ami érezhetően kiütközött a csapaton. A hajrá eredményesre sikerült. Összességében büszkék lehetünk a 2022/23-as szezonba elért eredményeinkre és arra a kilencmeccses sorozatra, amivel zártunk.

Uros Bregar két szezon után távozik klubunktól

Elégedett vagyok az idei évvel, különösen az utolsó két hónappal, ahogyan befejeztük a bajnokságot. Sportszakmai szempontból rengeteg nehézségbe ütköztünk, a bajnokságban egyetlen egyszer sem volt hadra fogható a teljes keret. Milosavljevic sérülései, vagy éppen Janjusevic távozása merőben befolyásolta a teljesítményünket. De ha valaki (Juanjusevic)kap  egy ilyen lehetőséget, azzal élni kell, így megértettük és elfogadtuk a döntését. A tények ismeretében a kettős terhelés kiütközött. Ha nincsenek a nem várt vereségek, akkor még szebben zárhattunk volna, de így is büszkén tekintek vissza arra, amit idén elértünk fogalmazott Uros Bregar, csapatunk távozó vezetőedzője, aki siófoki időszakát is értékelte – Az elmúlt két évben jól éreztem magam Siófokon. Sajnálom, hogy a közös munka itt és most véget ér. Bízom benne, hogy a klub átvészeli ezt a nehéz időszakot. Megszerettem a várost és a szurkolókat, ráadásul családi szinten is remekül éreztük magunkat. Kevesen dolgozhatnak ilyen infrastrukturális körülmények között. A folytatásban maradok szerb szövetségi kapitány és meglátom, hogy klubszinten milyen lehetőségeim lesznek. Magyarországra szívesen térnék vissza.”

Debreczeni-Klivinyi Kinga válogatott szinten kézilabdázott Siófokon

„Egy több szempontból is nehéz szezon áll mögöttünk. Személy szerint úgy érzem, hogy ez volt eddigi pályafutásom legnehezebb éve az NB I-ben. Már az első pillanattól fogva sok nehézséggel kellett megküzdenünk, sose volt teljes a keret és közben sorra jöttek a fontosabbnál fontosabb mérkőzések. Így visszatekintve azt gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk magunkra, hiszen a nemzetközi porondon és a bajnokságban is remekül teljesítettünk. Sok volt a hullámvölgy, de mindig túlléptünk rajta a csapattal és a szakmai stábbal karöltve – fogalmazott Debreczeni-Klivinyi Kinga, a csapat egyik kulcsembere, aki nem csak az idei szezonra tért ki – „Nagyon jól éreztem magam ebben a majd két esztendőben Siófokon. Köszönöm a klubnak és a szurkolóknak, hogy hamar befogadtak a „családba”. Minden mérkőzésen az volt a célom, hogy a legjobb formámat mutassam, és ezzel segítsem a csapatot. Bízom benne, hogy ez sikerült is. Mindig jó szívvel térek majd vissza ebbe az arénába, ahol a szurkolók olyan nagyszerűek. Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a két szezonnak.”

Tamara Mavsar fantasztikus teljesítményt nyújtott és klubrekordot jelentő 265 gólt szerzett egy szezon alatt

„Összességében két nagyon szép szezont töltöttem Siófokon, mind karrier, mind magánéleti szinten nagy élmény volt. Csodálatos embereket ismertem meg a pályán és azon kívül is. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk azzal, amit idén elértünk a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Szép emlékekkel távozom, remélem, hogy a jövőben jól alakulnak majd a dolgok a klub számára.” – fogalmazott Tamara Mavsar, aki klubrekordot jelentő 265 góllal vette ki a részét a 2022/23-as idényből.

Kajdon Blanka rengeteg fejlődött Siófokon

„Egy nagyon eseménydús évet zártunk a csapattal. A szezon folyamán voltak kisebb és nagyobb nehézségek, de azt gondolom, hogy ennek ellenére büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Személy szerint hatalmas élményt nyújtott az Európa-ligában való részvétel. Remek csapatok ellen léphettünk pályára és nem utolsó sorban eljutottunk a negyeddöntőig. Úgy érzem, hogy igazán csak a szezon utolsó harmadában tudtuk megmutatni az igazi arcunkat és azt, hogy mennyire tudunk küzdeni. Büszke vagyok a bajnokságban elért ötödik helyre és arra, hogy részese lehettem az SKC-nak – fogalmazott a Norvégiába szerződő fiatal irányító, Kajdon Blanka, aki hozzátette – Szerettem itt kézilabdázni, rengeteget köszönhetek a klubnak, a vezetőedzőnek és a csapattársaknak egyaránt. Úgy gondolom, hogy az itt eltöltött idő alatt rengeteget fejlődtem és számomra ez a legfontosabb. Hatalmas köszönettel tartozom a szurkolóinknak, akik végig kitartottak mellettünk és még külföldre is elkísértek bennünket. Remélem, hogy még találkozunk, a klubnak pedig a legjobbakat kívánom a folytatásban.”