Szoros mérkőzés a Ferencváros ellen

2021 nov 06
1921 Megtekintés
Szoros mérkőzés a Ferencváros ellen
A K&H Női Kézilabda Liga 7. fordulójában remek egyéni teljesítményeknek és nagyszerű csapatmunkának köszönhetően, szoros mérkőzésen szenvedtünk kétgólos vereséget az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen.

1. félidő: Kovács Anett vezérletével a Ferencváros rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, de Wald Kíra és Malin Holta révén volt válasz (3:4). Norvég irányítónk remekül kezdett, a 14. percben 6:7-es mérkőzésállásnál Elek Gábor kért időt. Az egyenlítés azonban elmaradt, sőt négy találattal elléptek a vendégek (8:12), de a csapat és a szakmai stáb láthatóan jól kezelte a történéseket. Az első félidő hajrájában támadásban volt egy nagyobb hullámvölgy, amit Csapó Kincső védéseinek és a csapat védekezésének köszönhetően csak részben tudott kihasználni ellenfelünk. Az első játékrészben 11:16-nál volt a legnagyobb a különbség, Debreczeni-Klivinyi Kinga azonban jó cserének bizonyult, így a csapatok négygólos különbséggel, abszolút látótávolságon belül vonultak az öltözőbe (13:17).

2. félidő: A fordulás után Sirián Alexa és Malin Holta góljával közelebb zárkóztunk (15:17), de vendég részről volt válasz, így Kisfaludy Anett és Kovács Anett találata után újra négygólos volt a differencia (15:19). A második játékrész közepén Klujber Katrin bizonyult tarthatatlannak, három találata, valamint Hársfalvi Júlia gólja után nyolcgólosra duzzadt a különbség (18:26). Danyi Gábor időkérése azonban hatott, sikerült elkerülnünk, hogy a Ferencváros tovább növelje előnyét. Előbb gólra gól volt a válasz (22:29), majd az 50. percet követően egy 4:0-s periódus után Elek Gábor kért időt (26:30). A hibátlan, 5/5-ös lőlappal végző Debreczeni-Klivinyi Kinga, valamint a tíz gólig jutó Malin Holta vezérletével sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, ám reális pontszerzési esélyünk, illetve egyenlítési esélyünk nem adódott. Csapatunk több kulcsember hiányában, nagyszerű és javuló egyéni teljesítményeknek köszönhetően, remek csapatmunkával késztette szoros mérkőzésre az FTC-Rail Cargo Hugaria együttesét (31:33).

Sajtótájékoztató