Továbbjutás a Magyar Kupában

2021 nov 09
3285 Megtekintés
Továbbjutás a Magyar Kupában
Kedd este a Női Magyar Kupa 3. fordulójában az Alba Fehérvár KC ellen ötgólos hátrányból felállva, a hajrában fordítva jutottunk tovább. Uros Bregar így győzelemmel debütált csapatunk kispadján.

1. félidő: Vendég részről Varga Emőke, Boldizsár Bianka és Takó Viktória is jól kezdte a mérkőzést, így az első pillanattól fogva üldöznünk kellett az Alba FKC-t, mely tízpercnyi játék után magabiztosan vezetett (4:9). Uros Bregar időkérése után Malin Holta vezérletével sikerült visszakapaszkodnunk egy gólra (10:11). Az egyenlítés azonban elmaradt, Takó Viktória lerohanásból szerzett gólokat, Mana Ohyama pedig magabiztos kézzel értékesítette a hétmétereseket, így a szünetben az Alba FKC négygólos előnnyel vezetett (14:18).

2. félidő: A fordulás után jól kezdtünk, Malin Holta hétméteresből, míg Katarina Jezic és Lakatos Rita akcióból volt eredményes (17:18). A védelmünket sikerült szorosabbra húzni, de az egyenlítés újra és újra elmaradt (21:22). Végül a 48. percben Andela Janjusevic lövése után állt újra döntetlen az eredményjelzőn (25:25). A hajrában mindkét fél rengeteget hibázott, számtalan fordítási lehetőséget szalasztottunk el, miközben Triscsuk Krisztinának mindig volt egy jó lövése (26:27). Debreczeni-Klivinyi Kinga sokadik egyenlítő találata után viszont az Alba FKC átlövője előbb a kapufát találta el, majd lövését Csapó Kincső hárította (27:27). A vezetést először az 59. percben vettük át, Malin Holta hétméteresébe Tea Pijevic beleért, de a labda szerencsésen bepattant (28:27) Triscsuk Krisztina ezután még egyenlített, de Wald Kíra 15 másodperccel a vége előtt szerzett góljára már nem érkezett válasz, csak egy kapufa, így Uros Bregar győzelemmel és kupatovábbjutással debütált a kispadon (29:28).

Sajtótájékoztató