Továbbjutás a Magyar Kupában

2021 feb 17
2011 Megtekintés
Továbbjutás a Magyar Kupában
Szoros első játékrész után magabiztos győzelmet arattunk a Magyar Kupában. A Kozármisleny elleni továbbjutás után várhatjuk a negyeddöntő sorsolását.

1. félidő: Nehezen pörögtünk fel, így a motiváltan kézilabdázó hazai csapat Polics Tímea vezérletével egy félidőn át mérkőzésben tudott maradni. Az első játékrészben 6:6 után többször is háromgólos volt a különbség, de jobban nem tudtunk ellépni (10:13). A félidő végére ráadásul egy gólra visszazárkózott Kordi Zdenko együttese (12:13).

2. félidő: A szünetben aztán rendeztük a sorokat, és egy gyors gólváltás után „futottunk” egy 8:0-s szériát, eldöntve ezzel a párharc sorsát. Felkeményedett a védekezés, ritmust váltottunk, és érezhetően sokkal koncentráltabban kézilabdáztunk ebben a periódusban (13:22). A Kozármisleny a 42. percben egy 11 perces gólcsendet tört meg Linder Luca révén. A két csapat között a legnagyobb különbség 16:28-nál volt. Szikora Melinda hiányában Csapó Kincső 17 védést mutatott be a gólvonalon. A fiatal kapuvédő 46 százalékos teljesítménye mindenképpen kiemelést érdemel, ahogyan Katarina Jezic 7/7-es, hibátlan lőlapja is. A hajrában debütált Pelyva Zsanett és Kadlicsek Zea, utóbbi ráadásul első gólját is megszerezte a felnőtt csapatban. A Kozármisleny a végjátékban faragott a különbségből, a hazai csapat teljesítményét mindenképpen meg kell dicsérnünk (20:29).

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Ez egy igazi hamisítatlan idegenbeli kupamérkőzés volt. A hazai csapat minden gratulációt megérdemel. Az első félidő szoros volt, a fordulás után viszont koncentráltabb kézilabdával, és szorosabb védekezéssel eldöntöttük az érdemi kérdéseket. Sok hiányzó volt a mai napon, és ez érződött is a csapat játékán, de megvan a továbbjutás és ez a lényeg.”