Újabb győzelemre készülve - előzetes

2019 ápr 19
1608 Megtekintés
Újabb győzelemre készülve - előzetes
A K&H női kézilabda liga 22. fordulójában ismételten hazai pályán lépünk pályára. Szombaton az újonc és egyben sereghajtó Eszterházy ellen szerezhetjük meg tizennegyedik bajnoki győzelmünket. Az eredetileg 18 órára tervezett mérkőzés két órával korábban, 16 órakor kezdődik! Jegyek még kaphatóak online!

Helyzetkép

Csütörtökön a Kisvárda legyőzésével belekezdtünk a bajnoki hajrába, mely további hat mérkőzést tartogat még a számunkra. A program roppant sűrű, ám ezt csöppet sem bánjuk, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy ott vagyunk az EHF-kupa fináléjában. A csapat nem egész 48 óra után lép újra pályán, s nem csak ez a hét, hanem a következő is két bajnoki összecsapást tartogat majd a számunkra. Az Eger elleni lesz az utolsó előtti hazai bajnoki, ezt követően ugyanis négyszer utazunk majd idegenbe. A cél a bajnoki bronzérem megszerzése, melynek elérése sajnos már nem csak a mi kezünkben van.

Ellenfélmustra

Az újonc Eger (Eszterházy) mindössze egy győzelmet tudott elérni az idei szezonban, idegenben múlták felül a Békéscsabát. Ezt leszámítva húsz vereséget számlálnak, kiesésük pedig borítékolható, de matematikailag még nem kijelenthető.  Legeredményesebb játékosuk a 128 gólt (ebből 58 hétméteres) jegyző Sári Barbara. Őt követi az ex-siófoki Buzsáki Nikolett 42 találattal, majd a 41 gólos Petrovics Gerda, valamint a 40 gólt jegyző Pados Mónika. Papíron a két csapat között hatalmas a különbség, és ez minden bizonnyal ki is ütközik majd a pályán, szombaton.

Egymás elleni múlt

Mindössze három alkalommal találkozunk az Eszterházy csapatával. Korábban még a 2013/14-es kiírásban töltöttek egy szezont az NB I-ben, ám újoncként akkor sem tudtak bennmaradni. Érdekesség, hogy már akkor is a csapat tagja volt Pados, Petrovics és Sári. Mindegyik összecsapás nagyarányú különbséget hozott, hasonló módon, mint az őszi bajnoki, melyet nagyon simán nyertünk meg. 

2013.11.23. | SKC – Eszterházy 31:20
2014.03.09. | Eszterházy – SKC 30:45
2018.10.10. | Eszterházy – SKC 11:31

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Semmi gond nincsen ezzel a ritmussal, ez segít, hogy játékban maradjunk, és élesek legyünk az EHF-kupa fináléjára. Rotálni kell a csapatot, és játéklehetőséget biztosítani mindenkinek. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget, és egy pillanatra sem vesszük félvállról a soron következő meccset.”