Újabb idegenbeli győzelem

2020 feb 14
1763 Megtekintés
Újabb idegenbeli győzelem
A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában, Kisvárdán szereztük meg zsinórban a tizenegyedik bajnoki győzelmünket. Sikeres volt tehát az FTC elleni rangadó főpróbája, folytatás kedden a Népligetben!

1. félidő: Már-már menetrendszerűen, egy kissé döcögősen indult a mérkőzés. Az első öt percben nem találtunk a hálóba, még hétméteresből sem sikerült a gólszerzés (2:0). Végül Niombla törte meg a gólcsendet, majd Jezic háromszor is túljárt Pásztor eszén (3:4). Bakó Botond a 15. percben kért időt először, amikor már 3:7 állt az eredményjelzőn. Az időkérés ellenére tovább tudtuk növelni az előnyünket, és összességében egy 9:1-es szériával jelentősen megléptünk. A kereken tíz percig tartó hazai gólcsendet Szabó törte meg (4:9). Az első játékrészben kilenc mezőnyjátékosunk volt eredményes, a padról Such, Drabik, Janjusevic és Hársfalvi is gólokat hozott. A hazai lövők önbizalmát Szikora mellett a kapufa is több ízben rombolta, így a különbség a szünetig tovább nőtt (8:16).  

2. félidő: A fordulás után Dombi volt főszerepben, és góljaival meg is akadályozta, hogy a szünet után rögtön tízgólos legyen a két csapat közötti különbség (12:19). Sőt, a Kisvárda Szabó, Milisevic és Siska góljaival még közelebb lépett (16:22). Ekkor azonban nem egész két perc leforgása alatt Kobetic háromszor volt eredményes. Végül az 52. percben Drabik találata után a Kisvárdára is rászámolhattak szurkolóink (17:27). Tízen belülre egy rövid ideig még volt visszaút a hazaiaknak, de miután az utolsó hat percben csak Drabik és Böhme tudott eredményes lenni, így a különbség végül mégis kétszámjegyű lett (20:32).

Edzői értékelés

Bakó Botond (Kisvárda - edző): Sajnálom az első félidőt, mert túl sok lehetőséget hibáztunk el. Ziccereket rontottunk, Szikora sakk-mattot adott nekünk. A kialakított helyzetek alapján ebben a játékrészben sokkal több volt. A technikai hibáinkból kontragólokat kaptunk, és ez nem fért bele. A második játékrészben egészen jól tartottuk a lépést, de aztán a hajrában éreztük, hogy kevesebb opciónk van a hiányzóink révén.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Győzelmünket az első félidei védekezésünkkel alapoztuk meg. Támadásban ezúttal helyenként körülményesek voltunk, de ma ez is belefért. Összességében elégedett vagyok.

Fotók: Frissmédia / Móricz Csaba