Újabb két érkező – Herczeg és Sirián is a fedélzeten

2021 már 05
6092 Megtekintés
Újabb két érkező – Herczeg és Sirián is a fedélzeten
Építjük a jövő csapatát! – Újabb két névvel bővült a 2021/22-es szezon játékoskerete. Sirián Szederke személyében megvan Katarina Jezic párja beállóban, a gólvonalon pedig az egyik legnagyobb magyar tehetséggel, Herczeg Lilivel erősítünk.

„​A Siófok megkeresése után úgy éreztem, hogy ezzel a lehetőséggel élnem kell. Az új közeg nem lesz ismeretlen a számomra, hiszen kis túlzással Balaton-parti lány vagyok. Pastrovics Melindát már régóta ismerem, a közös munkát már nagyon várom. Kimondottan tetszett az a koncepció, melyet a szakmai stáb vázolt, így boldogan mondtam igent.  Stabil és megbízható kapussá szeretnék válni. Azért fogok dolgozni nap mint nap, hogy megálljam a helyem, és hasznos tagja legyek az SKC-nak.” – fogalmazott Herczeg Lili, klubunk új kapusa.

Harczeg Lili többször is a mezőny legjobbja volt a 2019-es junior Európa-bajnokságon

Karrierkép – Herczeg Lili

A még mindig csak 20 esztendős kapuvédő a Kecel KC-ban hívta fel magára a figyelmet. 2015-től a NEKA igazolt kézilabdázójaként járta végig a korosztályos ranglétrát. A 2018/19-es szezonban kölcsönben, pontosabban kettős játékengedéllyel került Mosonmagyaróvárra, ahol debütált az NB I-ben. Végül az MKC 2019 nyarán meg is szerezte a fiatal hálóőrt. A magyar női junior válogatott 2019-ben megnyerte a győri korosztályos Európa-bajnokságot. A sikerben Herczeg Lili korosztályának kiemelkedő tehetségeként elévülhetetlen szerepet vállalt, a torna során négy mérkőzésen is a mezőny legjobbjának választották. 

Sirián Szederke a magyar válogatott szerelésében

Sirián Szederke úgy érzi, hogy még mindig tud fejlődni – „​Danyi Gábor Győrben és az utánpótlás-válogatottaknál is volt edzőm. Ő keresett meg, jól ismerjük egymást, ez volt az egyik fő motiváció. A másik a személyes fejlődés lehetősége, hiszen úgy érzem, hogy még nem hoztam ki magamból mindent. Látva a koncepciót, a célt és az elképzelést, úgy éreztem, hogy Siófokon minden adott ahhoz, hogy ezt megtegyem.”

Karrierkép – Sirián Szederke

​A 26 esztendő, 172 cm magas beálló a Győri Audi ETO utánpótlásában nevelkedett, és kulcsembere volt 2013-ban az Európa-bajnoki ezüstérmet szerző U19-es válogatottnak. Tagja volt a 2013-ban és 2014-ben BL-győzelmet ünneplő ETO-nak. Később a DVSC-t választotta. A 2014/15-ös szezont szinte teljes egészében ki kellett hagynia egy térdsérülés miatt, de sikerült újra felépítenie magát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 2017-ben válogatott meghívót kapott, és debütált a nemzeti csapatban. A 2018/19-es szezontól két éven át a DKKA-t erősítette, mielőtt Mosonmagyaróvárra szerződött.