Vereség az MKC otthonában

2021 feb 03
3669 Megtekintés
Vereség az MKC otthonában
A K&H női kézilabda liga 11. fordulójában elszenvedtük a Zovko-éra első, összességében pedig a 2020/21-es bajnoki szezon negyedik vereségét.

1. félidő: Két gyors kapott góllal, és egy kiállítással kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk nyitott védekezésére nehezen reagáltunk, így az 5. percben máris 4:1 állt az eredményjelzőn. Ebben nagy szerepe volt a hazaiak kapusának, Szemerey Zsófiának. Kellett egy kis idő, amíg felvettük a játék ritmusát, végül 4:4-nél utol is értük vendéglátókat. A 12. percben aztán Gnonsiane Niombla góljával a vezetést is átvettük (5:6). Ezt többször megismételtük, de hazai oldalon mindig volt válasz, így ellépni nem tudtunk (9:9). A 21. percben aztán Tóth Eszter ütött oda Tomori Zsuzsannának, a megmozdulás pedig a játékvezetőknél piros lapot ért, így az MKC elvesztette egyik legjobbját. Ez azonban minket zavart meg. Nem tudtunk élni a kínálkozó emberelőnnyel, olyannyira nem, hogy Kovács Patrícia vezérletével fordítottak a hazaiak (12:10). Újra sikerült egyenlítenünk, de végül Horváth Bernadett gólja után a Mosonmagyaróvár mehetett előnnyel a szünetre (14:13).

2. félidő: A fordulás után aztán gyorsan visszaállt a mérkőzés elején egyszer már meglévő háromgólos különbség (19:16). Gyurka János remek érzékkel cserélt a gólvonalon, Herczeg Lili nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, Kovács Patrícia és Simona Szarková megoldásaival pedig egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni. Az MKC 21:19 után egy 6:0-s szériát produkált, a tíz percen át tartó gólcsend pedig döntőnek bizonyult (27:19). A hajrában aztán a hátrányunkat megfeleztük, de végül 28:24-es állásnál Simona Szarková tett róla, hogy az utolsó percekben már ne legyen izgalom (29:24). A végén ötgólos vereséget szenvedtünk, csapatunk ezúttal nem bírta el Andrea Kobetic és Camille Aoustin hiányát (30:25).  

Edzői szemmel

Gyurka János (vezetőedző – Mosonmagyaróvári KC): „Nagy taktikai csata zajlott a pályán, a két csapat sokáig fej-fej mellett haladt. A második játékrészben nagyot játszottunk, végig koncentráltak tudtunk maradni. Minden egyes játékosom nagyon sokat tett ezért a győzelemért. Egy óriási lépést tettünk a céljaink felé a Siófok legyőzésével.”

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Az első félidőben egy egészen magas szintű kézilabdát, egy nagy taktikai csatát láthattunk a pályán. A fordulás után azonban volt egy tíz perces blokk, egy „rövidzárlat”, amit a hazai csapat nagyszerűen kihasznált. Tudtuk, hogy ez az MKC egy jó csapat, és ezt ma be is bizonyították. Sokat hibáztunk, rengeteg ziccert rontottunk, ennek így nem is lehetett más a vége. Csalódottak vagyunk, de nem kesereghetünk, hiszen három nap múlva újabb fontos mérkőzést játszunk.”