Vereség az MTK Budapest otthonában

2020 okt 14
5601 Megtekintés
Vereség az MTK Budapest otthonában
A Debrecen elleni vereséget követően az MTK otthonában sem tudtunk átlépni a holtponton, így a K&H női kézilabda liga 9. fordulójában ismételten vereséget szenvedtünk.

1. félidő: Kifejezetten gyenge védekezéssel, és ötlettelen támadójátékkal kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk Marincsák Nikolett vezérletével, valamint Győri Barbara védéseivel, és Szöllősi-Zácsik Szandra góljaival 6:2-re ellépett, így Bent Dahl már a mérkőzés elején időt kellett, hogy kérjen. Végül 10:10-nél értük utol az MTK-t, és Kiss Nikolett, valamint Camille Aoustin góljával a vezetést is átvettük (10:12). Ekkor azonban hat percen át gólképtelenek voltunk, így egy 4:0-s periódust produkálva újra vendéglátónknál volt az előny (14:12). A szünet előtt Andrea Kobetic góljaival zárkóztunk, de végül Szöllősi-Zácsik Szandra hatodik (!) találata után egygólos hátránnyal fordultunk (16:15).

2. félidő: A szünet után sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a 40. percben úgy tűnt, hogy sikerülhet ellépnünk (20:23). Golovin Vlagyimir azonban nagyon jókor kért időt, kibillentve ezzel a csapatokat az aktuális ritmusból. Ennek ellenére hol egy, hol pedig kettő góllal, de végig vezettünk. Ekkor már pályán volt Suba Sára, aki a hajrában főszereplővé lépett elő. Az 52. percben Szekerczés Luca találata egyenlítést ért (27:27), de újra és újra vissza tudtuk venni a vezetést, egészen 30:30-ig. Suba Sára az utolsó három percben négy védést jegyzett, miközben Szöllősi-Zácsik Szandra eldöntötte a mérkőzést (33:31). 

Edzői szemmel

Golovin Vlagyimir (vezetőedző – MTK Budapest): „Elképesztően büszke vagyok a csapatom teljesítményére. A felkészülés alatt folyamatosan arról beszéltünk, hogy hinnünk kell abban, hogy egy ilyen képességű csapat ellen is lehet esélyünk. Az utolsó tizenöt percben Suba Sára szenzációsan védett, nagyban hozzájárulva a sikerhez. Ez egy kimagasló eredmény a számunkra, gratulálok a lányoknak.”

Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Nem tehetek mást, mint gratulálok az MTK Budapest csapatának, és edzőjének. Golovin Vlagyimir egy elképesztően felkészült szakember, és ez az együttesén is meglátszik. Mérhetetlenül csalódott vagyok, az ilyen mérkőzéseket gond nélkül kellene hoznunk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, és a mérkőzés hajrájában naggyá tettük az ellenfél kapusát, ezzel nem elvéve az ő érdemeit.”