A vártnál nehezebb győzelem

2018 okt 07
1655 Megtekintés
A vártnál nehezebb győzelem
A válogatott szünet után igencsak megszenvedtünk az újabb bajnoki győzelemért a lelkesen, játszó, és erőn felül teljesítő Békéscsaba ellen.

1. félidő: Remekül kezdődött a mérkőzés, Nze-Minko már a találkozó első perceiben három gólnál járt, csapatunk pedig 4:1-re vezetett. Walfisch vezérletével azonban felzárkózott a Békéscsaba, mely 5:5-nél utol is érte csapatunkat. Solbergtől nem jöttek a védések, emellett pedig több kulcsjátékos, így Kobetic, és Aoustin is roppant szürkén kézilabdázott. A 12. percben Zöldi-Tóth góljával pedig már Horváth Roland csapata vezetett. Tor Odvar Moen hiába kért időt, a támadógépezet nem akart összeállni, ahogyan a védekezés sem. A Békéscsaba csapatként nyújtott remek teljesítményt az első játékrészben, három góllal is vezetett, végül közte kettő volt a szünetben (15:13). Walfisch nagyon hamar összeszedte második kétperces kiállítását, így neki kiemelten figyelnie kellett a folytatásban a szabálytalanságokra.

2. félidő: A fordulást követően minden találatunkra volt válasz, hiába játszott remekül Drabik, egyedül kevés volt a zárkózáshoz. Nem volt egyszerre több stabil teljesítmény a pályán, pedig Tor Odvar Moen próbálta fogatni a csapatot. A hajrára aztán elfogyott a hazai együttes, kiütközött a két keret közötti rotációs különbség. A végjátékban Walfisch kipontozódott, a haloványan játszó Kobetic góljai pedig nagyon kellettek a győzelemhez (25:30). Ha a vártnál jóval nehezebb meccsen is, de elhoztuk a két bajnoki pontot Békéscsabáról.

Csapatuknak sok ideje nem lesz a pihenésre és a felkészülésre, hiszen szerdán (október 10.) Egerbe utazunk, ahol az újonc és még nyeretlen Eszterházy vendégei leszünk.

Horváth Roland (edző – Békéscsaba): „Megverhettük volna a sztárokkal teletűzdelt Siófokot, de a végére alaposan elfáradtunk. Nagyon jó küzdöttek és harcoltak a lányok. Kikaptunk, de nyugodt szívvel jöhettünk le a pályáról, így el lehet veszíteni egy mérkőzést.”

Tor Odvar Moen (edző - SKC): „Az első félidőben kifejezetten nem találtuk a ritmust, rengeteg hibával játszottunk, s ennek a miértjét mindenképpen meg kell majd beszélnünk. A második játékrészben köszönhetően a képességeinknek sikerült egy nagyon jó periódus produkálnunk, ennek köszönhetjük a győzelmet.