Belépni az elődöntő küszöbén – előzetes

2019 már 09
845 Megtekintés
Belépni az elődöntő küszöbén – előzetes
Vasárnap este a legjobb négy közé juthat csapatunk az EHF-kupában. A negyeddöntő visszavágóján a norvég Storhamart fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti.

Helyzetkép

Noha magabiztosnak tűnő előnyt szereztünk az odavágón Norvégiában, a sorozatterhelés okozta fáradtság, valamint az abból adódó nem várt sérülések megnehezítik a szakmai stáb, és a csapat dolgát. Nem dőlhetünk hátra, mert előnyünk nem ledolgozhatatlan, a csapat összeállítását tekintve pedig akadnak kérdőjel.

Szerdán vereséget szenvedtünk Érden, így a Vác elleni fiaskóval együtt a tabella negyedik helyére csúsztunk vissza a bajnokságban. A kudarcot magunk mögött kell hagyni, s előre kell tekinteni, mert még bőven van elérhető cél az idei szezonban. Akár az EHF-kupa győzelem, akár a harmadik hely visszaszerzése a bajnokságban.

A vasárnapi összecsapásra egyébként még limitált számban kaphatóak jegyek: Részletekért KATT!

Röviden az odavágóról

Az egy héttel korábbi odavágó első félideje szoros összecsapást hozott, sokáig a Storhamar vezetett, aztán sikerült a fordítás. A fordulás után a hazaiak kezdtek jobban, vissza is vették a vezetést, de ez csak időleges volt. A 35. percben már 14:16-ra vezettünk, innen pedig fokozatosan növelni tudtuk előnyünket, mely a végén egy hétgólos különbséget eredményezett. Kobetic a maga 10 találatával a mezőny legeredményesebb játékosa volt, de a túloldalon is remekelt a 9 gólig jutó Riegelhuth, akire nagyon kell figyelni a visszavágón, csakúgy a 6 találatot jegyző Lökére.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Az első mérkőzésen nagyon jól kézilabdáztunk, és komoly előnyre tettünk szert, de ez nem jelent semmit. Úgy készülünk a vasárnapi összecsapásra, mintha a párharc állása 0:0 lenne. Nagyon szeretnénk ott lenni az elődöntőben, nem dőlhetünk hátra. Nem számítok könnyű visszavágóra, ugyanis a csapat fáradt, és jó pár játékos sérüléssel bajlódik. Meglátjuk, hogy milyen összeállításban tudunk pályára lépni vasárnap...”