NBII: Indul a felsőházi rájátszás

2024 már 23
772 Megtekintés
NBII: Indul a felsőházi rájátszás
Vasárnap elkezdődik az NB II Női-Dél-Nyugat (E-F) Felsőházának rájátszása, csapatunk a Testnevelési Főiskola ellen kezdi meg a küzdelmeket Budapesten. Örömteli hír a kezdés előtt, hogy Pintér Károly szakmai igazgató visszatért klubunkhoz szívinfarktusa után.

„Az elmúlt heteket Balatonfüreden töltöttem és úgy érzem, hogy a rehabilitáció végeztével lényegesen jobb állapotban vagyok, javuló tendenciát mutatok. Az izgalmakat és stresszt kerülnöm kell, amennyire csak lehet. Az NBII-es felnőtt csapatot Pap Ádámnak adtam át, de a háttérből minden szakmai segítséget megadok neki. Az edzések megtartásában részt fogok venni, de a mérkőzéseket maximum a lelátóról figyelem, amennyiben el tudok menni rájuk. Ez egy olyan lépés, ami egyébként a nyáron mindenképpen bekövetkezett volna. Hónapokkal ezelőtt már beszéltem Fodor János ügyvezetővel és jeleztem neki, hogy nyártól már csak a szakmai vezetésre szeretnék koncentrálni. A történések felgyorsították a folyamatot. Itt vannak a fiatalok, övék a jövő. Ami a felsőházi rájátszást illeti, úgy gondolom, hogy egy végletekig kiélezett véghajrát láthatunk majd. Öt csapat is hasonló játékerőt képvisel. A sorsunk nem a mi kezünkben van a Mohács elleni pontvesztésekkel,  de szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni a legjobb eredmények elérésének érdekében. Már eddig is erőn felül teljesített fiatal csapatunk, amely teljes mértékben amatőr alapon működik, mindenkit a kézilabda szeretete motivál.” – nyilatkozta Pintér Károly szakmai igazgató.

Csapatunk 23 ponttal a második helyen végzett az NB II Női-E csoport alapszakaszában. A szabályrendszer értelmében 8 pontot viszünk tovább a felsőházi rájátszásba, amely a továbbjutó csapatok elleni mérkőzések eredményeiből tevődik össze.

„Erős csapatokkal fogunk megmérkőzni a felsőházi rájátszásban, de úgy gondolom, hogy mi is jó formában vagyunk. Szükség lenne egy jó rajtra a TF ellen, de nem lesz könnyű dolgunk idegenben. Célunk, hogy dobogós helyen végezzünk a bajnokságban, lehetőleg minél előrébb.” – mondta Pap Ádám vezetőedző.

A bajnoki végeredmény az alapszakaszban és a rájátszásban lejátszott mérkőzések eredményeiből adódik össze oly módon, hogy az alapszakaszban lejátszott mérkőzések közül csak azokat kell figyelembe venni, amelyeket az azonos rájátszás csoportban szereplő ellenfelek ellen játszottak a csapatok. Így a rájátszás végeredményének számolásakor a tabellában egy csapatnak legfeljebb 14 (6 alapszakasz + 8 rájátszás) mérkőzésének eredményét kell figyelembe venni.

2023-2024. évi bajnokság 4-4 felsőházi rájátszás győztese jogot szerez, a 2024-2025. évi NBI/B-ben való indulásra.