Összegző: ez történt szeptemberben!

2018 sze 30
1207 Megtekintés
Összegző: ez történt szeptemberben!
Eljött szeptember utolsó napja, a válogatott szünet után pedig hamarosan újra a klubkézilabdáé lesz a főszerep. Csapatunk egy hét múlva vasárnap Békéscsabán folytathatja bajnoki menetelését, ennyire azonban még ne fussunk előre, összegezzük röviden, hogy mi is történt szeptemberben.  

Hosszú és intenzív felkészülés után szeptember 1-jén tétmérkőzésen is bemutatkozott a Tor-csapat. Debütált a magyar élvonalban vezetőedzőnk Tor Odvar Moen, valamint új igazolásaink Andrea Kobetic, Joanna Drabik, Tatiana Khmyrova és Silje Solberg. Továbbá harmadik magyarországi klubjában mutatkozott be a DVSC SCHAEFFLER ellni nyitómeccsen Mireya Gonzalez.

Az idény első gólját Camille Aoustin szerezte, vendégünk a Debrecen pedig szűk húsz percig tudta tartani magát. A felek közti különbség ezután jelentőssé vált. Igazi gálaelőadás volt az, amit az első bajnokin láthattunk. Élete első NB I-es meccsén Kobetic 9 gólig jutott, Solberg pedig megmutatta, hogy miért is tartják őt a világ egyik legjobb kapusának.

A képek/infografikai jegyzőkönyvek nagyíthatóak – KATT

A második fordulóban Dunaújvárosba utaztunk, ahol, ha nehezen is, de az utolsó tíz percben magabiztossá tudtuk tenni győzelmünket. Ha valaki csak az eredményre néz rá utólag, akkor a különbség számára csalóka lehet. A DKKA NKFT elleni rangadón Nze Minko 9 góllal csapatunk legeredményesebb játékosa volt. Több kulcsember is szürkén teljesített, de ami a lényeg az a győzelem és a bajnoki pontok.

A harmadik fordulóban, hazai környezetben aztán jött a hidegzuhany. A GVM Europe-Vác elleni mérkőzés jól indult, de 6:6 után jött egy rövidzárlat, így fordulhatott elő, hogy a félidőben öt góllal vezetett vendégünk. A második félidőt megnyomtuk, fordítottunk és az utolsó húsz percben gyakorlatilag végig vezettünk, kivéve az utolsó másodperceket. A hajrá ugyanis egészen hihetetlen forgatókönyvet hozott. Három perccel a vége előtt három találattal vezettünk, mégis kikaptunk…

Az ÉRD elleni rangadó előtt így a negyedik fordulóban sok volt a kérdőjel. A csapat és a szakmai stáb is tudta, hogy a kitűzött célok nem bírnak el ilyen rövid időn belül még egy vereséget. Szurkolóink a Kiss Szilárd Arénában újra igen magas szintű kézilabdát láthattak, Kobetic 10, míg Nze Minko 8 gólig jutott, Solberg pedig lehúzta a rolót, volt, hogy periódus, amikor tíz percen át gólt sem engedett. Kiemelendő még Melinga Geiger játéka, aki élt a játéklehetőséggel, és a meccs legjobbjának választották, bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Négy forduló után tehát három győzelemmel és egy nem várt vereséggel várjuk az októberi folytatást. Az előttünk álló hónapban hat meccs vár majd ránk, négy a bajnokságban és kettő az EHF-kupában. Andrea Kobetic a maga 33 góljával holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját, míg Silje Solberg a legjobban védő kapusok mezőnyét erősíti. Remekül kezdte a szezont Simone Böhme is, azonban több játékostól is joggal várhatunk még formajavulást.