Győztes rangadó idegenben

2018 sze 08
1877 Megtekintés
Győztes rangadó idegenben
A DVSC ellen látott gálaelőadás ezúttal elmaradt, csapatunk egy jóval gyengébb napot fogott ki a K&H női kézilabda liga 2. fordulójának szombat esti mérkőzésén Dunaújvárosba. A vezér szerepét ezúttal az újdonsült csapatkapitány Estelle Nze-Minko vállalta magára. A DKKA elleni ragadót a fordulást követően a második félidőben sikerült eldöntenünk.

1. félidő: Estelle Nze-Minko góljával kezdődött a találkozó, csapatunk azonban nem tudott ellépni a DKKA-tól. A vezető találatok után rendre jöttek hazai részről az egyenlítő gólok. Silje Solberg ezúttal is jó napot fogott ki, a hétmétereseknél pedig Denisa Dedu villogott. Klujber Katrin beállása új lendületet hozott, a junior világbajnok tehetség góljai pedig azt eredményezték, hogy a 21. percben a Dunaújváros nem csak utolérte csapatunkat, de meg is fordította a mérkőzés állását. Az első játékrész végén Estelle Nze-Minko gólja ért egyenlítést, ezzel keretbe foglalva az első játékrészt. A csapatkapitány 7 góljának volt köszönhetően, hogy a szünetben döntetlen állt az eredményjelzőn.

2. félidő: A fordulást követően az „öltözőben maradt” György László csapata, egy 3:0-s rohammal visszavettük a vezetést, melyet már ki sem engedtünk a kezünkből. A második játékrészben remekül játszott Camilla Aoustin, és végül a gyengébb napot kifogó Andrea Kobetic is 7 találattal zárt. A hétméteresek sokaságával, és kiállításokkal tarkított mérkőzésen a hajrában már nem volt kérdőjel, sikerült elnyújtanunk a különbséget, és lezárni a meccset. A maga 9 góljával Estelle Nze-Minko lett a találkozó legeredményesebb játékosa. Két meccs két győzelem, avagy folytatás szerdán, hazai pályán a Vác elleni rangadón. Várunk mindenkit a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.  

György László (edző – DKKA): Összességében a vereség ellenére is elégedett vagyok csapatom játékával. Nagyot küzdöttünk egy jobb erőkből álló Siófokkal szemben. Az első félidőre kifejezetten jól mentünk ki, aztán a másodikban győzött a nagyobb játéktudás, a rutinosabb csapat.

Tor Odvar Moen (edző - SKC): Az első félidőben főleg a védekezésben nem találtuk a ritmust, és a támadásban is nehézkesen ment a labda. A szünet jól jött, az öltözőben megbeszéltük a dolgokat, és sikerült váltani. A bajnokság ezen szakaszában amikor még nem álltak össze teljesen  a dolgok, nem közhely, ha azt mondom, hogy a győzelem a legfontosabb. Ráadásul tudom, hogy Magyarországon idegenben mindig nehéz játszani…