Sok hibával játszottunk a Győr ellen

2018 okt 24
1625 Megtekintés
Sok hibával játszottunk a Győr ellen
Győzelemmel távozott a Kiss Szilárd Arénából a Győri Audi ETO, mely simán hozta a K&H női kézilabda liga szerda esti rangadóját. Csapatunk rengeteg hibával játszott, ziccerek sorát hagyta kihasználatlanul. A vártnál nagyobb arányban kaptunk ki, nem tudtuk megnehezíteni a címvédő dolgát.

1. félidő: Kari Brattset és Eduarda Amorim is ellenállhatatlanul kezdte a meccset, miközben Estelle Nze-Minko, majd Andrea Kobetic is hétméterest hibázott. Az elején a helyzetek, sőt a ziccerek is megvoltak, ám játékosaink naggyá tették az amúgy is remek napot kifogó Kari Aalvik Grimsböt. Miután Camille Aoustin és Katarina Jezic is több ízben hibázott támadásban, a két csapat közötti különbség tetemessé vált. A gyors ellentámadásokkal kegyetlenül büntetett a Győr. A mérkőzés gyakorlatilag a félidőre eldőlt (10:18).

2. félidő: A fordulást követően is a Győr dominált, hamar tíz fölé nőtt a különbség. Rengeteg technikai hibát, lépést vétettünk. Egyszer még sikerült visszajönnünk tízen belülre, ám a zárkózási kísérletet Görbicz Anitáék hamar elfojtották. A második játékrész második felében Andrea Kobetic és Estelle Nze-Minko is pihenőt kapott, a cserejátékosok pedig nem igazán tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. A hajrában kiengedett ellenfelünk, és Simone Böhme góljainak köszönhetően végül tízen belül zártuk az estét (26:35).

Folytatás vasárnap, a 7. fordulóban Kisvárdára utazunk a két bajnoki pontért.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „A Győr nagyon keményen játszott. Mi jól kezdtük a meccset, de utána kihagytunk két hétméterest és több ziccert, amitől feszültté vált a csapat, túl sokat hibázott és a félidő végére szétesett a játékunk, a győriek pedig elhúztak. Próbáltunk küzdeni, de folyamatosan nyomás volt rajtunk és hiányzott az átütőerő is belőlünk.”

Danyi Gábor (edző – Győr): „A Siófok ennél sokkal jobb teljesítményre is képes, nem számítottam ekkora különbségre. Gyors és könnyű gólokat is tudtunk szerezni, ami fontos a játékunkban. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is olyan szinten volt, ami megfelelne egy igazi, jó BL-meccsen is.” 

Fotó a sajtótájékoztatóról