Húszgólos győzelem Egerben

2018 okt 10
1367 Megtekintés
Húszgólos győzelem Egerben
Nagyarányú győzelmet arattunk szerda este az újonc Eszterházy otthonában, a K&H női kézilabda liga 9. fordulójának előrehozott mérkőzésén. Ezzel megvan csapatuk ötödik bajnoki győzelme.

1. félidő: Solberg helyett Dedu, Kobetic helyett Khmyrova, Gonzalez helyett pedig Geiger kezdett, a gólok sorát Aoustin nyitotta egy ejtéssel. A mérkőzés elején az aktívan játszó Petrovics vezérletével még fordítani tudott az Eszterházy, 4:3 után viszont elnyújtotta a különbséget csapatunk. A hazaiak támadógépezete beakadt, a félidő végén pedig a pályára érkező Kobetic mutatta meg lövőerejét és pontosságát (7:13).

2. félidő: A fordulást követően folytatódott a rotáció, Barkóczi és Sárosi is lehetőséget kapott. Utóbbi ezt négy góllal hálálta meg. Solberg a második félidőben mindössze négy gólt engedett az erejével teljesen elfáradó hazaiaknak. Végül nagyon magabiztosan, húsz góllal nyertünk, ami pedig a különbségnél is fontosabb, hogy a kulcsjátékosok pihenni tudtak a hétvégi Vác elleni EHF-kupa párharcra (11:31).

Nagyításért KATT a képre

Debre Viktor (edző – Eszterházy): „Annyit sikerült teljesítenünk, amennyit a vendégcsapat engedett a számunkra. A két klub teljesen más célokért harcol, és más kalibert képvisel. Célunk, hogy idővel minél közelebb kerüljünk az ilyen csapatokhoz.”

Tor Odvar Moen (edző - SKC): „Az első játékrészben a támadójátékunk akadozott, a fordulást követően viszont védekezésben és előre játékban is jó teljesítményt nyújtottunk. Ez egy roppant lassú lefolyású mérkőzés volt, viszonylag kevés támadással. Összességében jó munkát végeztünk ma, és remek lövő százalékkal hagytuk el a pályán.”

Tatiana Khmyrova (játékos – SKC): „Magunkra figyeltünk, és gyakoroltunk bizonyos elemeket, melyeket igyekeztünk minél jobban kivitelezni tétmérkőzésen. Összességében úgy érzem, hogy ez egy jól sikerült meccs volt.”