Játékosmustra – II. rész

2018 aug 09
2008 Megtekintés
Játékosmustra – II. rész
Már csak 24 nap, ennyi van vissza a felkészülésből, avagy ha úgy tetszik, ennyi van vissza a DVSC elleni hazai bajnoki rajtig. Eközben a héten két edzőmérkőzés is vár csapatunkra a tavalyi EHF-kupa döntős Vipers Kristiansand ellenében (az egyiket már le is játszottuk). Az SKC új célokkal, új vezetőedzővel és jelentősen átalakult játékoskerettel vág neki az új szezonnak. Játékosmustra rovatunkban bemutatjuk, és igyekszünk közelebb hozni szurkolóink számára klubunk új igazolásait, avagy sorozatunk második részében a kalandozást indítsuk Lengyelország irányából.  

Csapatunk új beállója Joanna Drabik pályafutása során először áll légiósnak, Lengyelországból érkezik. Ezzel ő lett az SKC történetének első lengyel kézilabdázója. Az 1993-as születésű játékos a KSS Kielce csapatában nevelkedett, s mutatkozott be a felnőttek között még 2010-ben alig 17 esztendősen. A nemzetközi porondon a Challenge Cup keretein belül debütált, 2013-ban hazáján belül váltott, és az MKS Lubin játékosa lett.

Érkezése évében rögvest bajnokságot nyert az MSK Lubin, mely egyeduralkodónak számít a lengyeleknél, hiszen a legutóbbi hat kiírásból ötöt megnyert. A 2016/17-es kiírást a GTPR Gdynia nyerte, a mögöttünk álló szezonban azonban visszavette a trónját az MSK Lubin, így Drabik öt esztendő után négyszeres lengyel bajnokként igazolt Siófokra. Visszakanyarodva az időben, 2015-ben őt választották a világ legjobb fiatal beállójának. Csapatával háromszor is ott volt a Bajnokok Ligája csoportkörében, játszott az EHF-kupában, Siófokra pedig friss Challenge Cup győztesként érkezett. A lengyel utánpótlás-válogatottakkal Eb-n és vb-n is szerepelt. A felnőtteknél 2014-ben egy Portugália elleni meccsen debütált a jelenlegi magyar kapitány Kim Rasmussen irányítása alatt. Ott volt 2014-ben a magyar-horvát közös rendezésű kontinenstornán, s 2016-os svédországi Eb-n, valamint legutóbb a 2017-es németországi világbajnokságon, ahol Angola ellen emlékezetes orrtörést szenvedett. Három felnőtt világeseményén 27 gólt ért el.

Csapatunk hivatalosan 2018. március 23-án jelentette be Joanna Drabik szerződtetését, akinek tetszettek klubunk ambiciózus tervei. Érmeket nyerne a világ egyik legerősebb bajnokságában és a nemzetközi porondon is jól szerepelne, miközben célja a folyamatos fejlődés. A 180 centis lengyel válogatott beállónak komoly posztriválisai lesznek a horvát válogatott Katarina Jezic, valamint az immáron magyar válogatott Asma Elghaoui személyében. A játékpercekért tehát komoly harc várható, valamint az egész csapatra komoly sorozatterhelés vár, amennyiben sikerül elérni a csoportkört az EHF-kupában, így jól jöhet a rotációs lehetőség Tor Odvar Moen számára.


Joanna Drabik csapatunk új beállósa – „Azért váltottam klubot, hogy egy magasabb szinte léptessem a karrieremet. Szeretnék tovább csiszolódni és fejlődni. Úgy érzem, most egy olyan helyen vagyok, ahol erre lehetőségem nyílik. Nem csak a játék egyes elemeiben, hanem fizikálisan is kiteljesedhetek. Katarina és Asma nagy tapasztalattal bír, sokat segítenek nekem a játékban, jó a kapcsolatunk. Az első szűk hónap alapján jól érzem magam, de akklimatizálódnom kell, fel kell vennem a légiós élet ritmusát, hiszen eljöttem otthonról, sosem voltam még ilyen távol a szeretteimtől. Kell egy kis idő, de ebbe is beleszokok idővel. Roppant motiváltnak érzem magam.


Tor Odvar Moen csapatunk vezetőedzője – Joanna egy nagyon jó kiegészítése a csapatunknak. Három különböző képességű beállóssal dolgozhatok, ő magasságot és erőt hoz a csapatba. Ezekkel a fizikális tulajdonságokkal leköti az ellenfelek belsővédőit. Asmával és Katarinával kiegészülve három nagyon agilis beállósunk van, akik egy tökéletes mixet alkotnak ebben a csapatrészben. Joanna edzésről-edzésre fejlődést mutat, hona még nem dolgozunk együtt régóta. Örömteli a számomra, hogy itt van, ugyanis amikor öt éve először láttam játszani, akkor olyan érzésem támadt, hogy egy napon szeretnék majd vele dolgozni.


Cikksorozatunk további részeiért (KATT)

- Mireya Gonzalez - I.rész