Jezic: A kemény munka mindig kifizetődik

2019 jún 28
552 Megtekintés
Jezic: A kemény munka mindig kifizetődik
Csapatunk beállója, Katarina Jezic nagyon jó teljesítményt nyújtott az előző szezonban. Jelenleg otthon, Horvátországban tölti a szünidejét, de a pihenés mellett természetesen nem maradhatnak el a napi edzések sem.

– Egy lenyűgöző szezont tudhatsz magad mögött. Mindig azt mondod, hogy a kemény munka kifizetődik, te pedig nagyon keményen dolgozol minden nap. Hogy tekintesz vissza a 2018/2019-es szezonra?

–Igen, valóban ez az az irányvonal, amely mentén próbálom a pályafutásomat egyengetni. Mindig is ebben fogok hinni, ha keményen dolgozol az év minden egyes napján, akkor ez ki fog fizetődni. A 2018/2019-es szezon nagyon sikeres volt, de nemcsak a pályán. Rengeteg tudtam tanulni a csapatszellemről és nagyon sokat tudtam meg saját magamról is. Ez nagyon fontos a sportban, hogy tisztában legyél a határaiddal, az erősségeiddel és akár a gyengeségeiddel is.

–Lesznek változások az öltözőben. Mennyire nehéz egy új csapatot építeni, amely ismét képes lehet sikereket elérni?

– Ez egy olyan kérdés, amire a választ mi magunk fogjuk tudni megadni és csak rajtunk fog múlni. A építkezéshez a csapat és a szakmai stáb minden egyes tagjára szükség lesz. Mindenki fontos, mindenkire jut valamilyen szerep a szezon során.

– Hogy telik a szünet? Ismerve téged sok időt töltesz a konditeremben ilyenkor is... 

– Ez így van, a konditerem egy fontos hely az életemben. El is kezdtem az  előszezont pár nappal a válogatott összetartás után. Keményen dolgozom a személyi edzőmmel és arra koncentrálok, hogy még tovább fejlődhessek. Jobb teljesítményt szeretnék nyújtani, fizikálisan még jobb állapotba szeretnék kerülni és fontos az is, hogy a sérüléseket el tudjam kerülni. A pihenőidőmet otthon töltöm a családdal Horvátországban. A tenger mellett lakom, nincs szükségem arra, hogy elmenjek innen.

Kety otthon tölti a szabadságát

– Mit gondolsz a jövő évi csapatról? Képes lehet az SKC még nagyobb sikerekre?

– Nagyon nehéz erről most véleményt formálni, hiszen még nem is találkoztunk egymással a lányokkal. Az egyértelmű, hogy a minőség ott lesz az öltözőben, de az még kevés. Rengeteg mindennek kell összeállnia ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Először is kell egy nagyon jó alapozás, a fizikális és kondicionális képességek megszerzése. Aztán össze kell szokni, meg kell ismerni egymást a pályán és azon kívül is.  Úgy gondolom, hogy emelhetjük a szintet, együtt képesek lehetünk rá.