Magyar Kupa: Ott vagyunk a Final4-ban!

2018 feb 08
1806 Megtekintés
Magyar Kupa: Ott vagyunk a Final4-ban!
A döntetlen ezúttal felért egy győzelemmel, avagy csapatunk a Magyar Kupa 5. fordulójában idegenben harcolta kis a Final4-ba jutást. A hazai pályán játszó Békéscsaba nagyot küzdött és nehéz ellenfélnek bizonyult.

1. félidő: Két gyors hazai találattal kezdődött a mérkőzés Kovacevic révén, melyre előbb Jezic, majd Nze Minko válaszolt kétszer. Ekkor átvette a vezetést csapatunk, mely a félidőig nem engedte ki kezéből az előnyt, mely helyenként négygólos is volt. Lars Rasmussen és Horváth Roland is jó érzékkel kért időt. Amikor kellett Ferenczy emberhátrányban lőtte a gólokat, valamint Böhme is jó százalékban értékesítette helyzeteit. Walfisch keze többször is elsült, ennek ellenére a szünetben kétgólos volt az előnyünk (15-17).

 

2. félidő: A fordulást követően Nze Minko kipontozódása jelentette a fordulópontot. Vukajlovic és Kovacevic is megszórta megát, ám szerencsére akadt válasz is a hazai találatokra. Jezic beállóban remekelt, Geiger pedig magára vállalta a lövéseket, melyek többségében be is jöttek. Lars Ramussen nagyot húzott, amikor Dedu helyére beküldte Gercsót, aki előbb ziccereket, majd hétméterest is fogott. A hajrá elképesztő izgalmakat hozott, a végén még a győzelemért is támadhatott a Békéscsaba, mely azonban eladta a labdát és egyben a továbbjutás lehetőségét is (30-30).

 

A Magyar Kupa Final4 résztvevői: FTC, Győr, Érd és SIÓFOK.

 

Magyar Kupa – 5. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KC 30-30 (15-17)

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok: 900 néző
Vezette: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

 

Békéscsaba: Györkös – Farkas K., KOVACEVIC (9), Szögi (3), Zöldi-Tóth (3), Wafisch (4), Szarka. Cserék: Popovics (kapus), Horváth D. (kapus), Bottó (2), VUKAJLOVIC (8), Gidai (1), Giricz, Mihálffy, Kovács A., Pintér. Edző: Horváth Roland

 

Siófok: Dedu – BÖHME (5), GEIGER (5), Nze Minko (4), Elghaoui (2), FERENCZY (4), Aoustin (2). Cserék: Gercsó (kapus),JEZIC (8), Mazák-Németh, Such, Erdősi , Sárosi. Edző: Lars Rsmussen

 

Kiállítások: 16 ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/2

 

MESTERMÉRLEG

 

Horváth Roland (Békéscsaba): Nagyon közel voltunk a bravúrhoz, azonban a tapasztalatlanságunk a végén visszaütött. Elég, ha megnézzük, hogy a két csapat közötti rutinkülönbséget. Természetesen ezekben a pillanatokban roppant csalódott vagyok, de egyben büszke is a csapatomra. Hatalmasat küzdöttek a lányok.

Lars Rasmussen (Siófok): Büszke vagyok a játékosaimra, hogy eltudták viselni a sok kulcsember hiányát. Nehéz helyzetbe kerültünk, amikor Nze Minko kipontozódott, de mégis csapat tudtunk maradni, így sikerülhetett a továbbjutás.


Fotók: Németh András