Véget ért a felkészülés első szakasza

2020 júl 27
1044 Megtekintés
Véget ért a felkészülés első szakasza
Az előszezon harmadik, és egyben egyik legkeményebb hetén van túl a csapat. A felkészülés első, kimondottan fizikális alapokat célzó szakasza ezzel lezárult. A héten a regeneráció és a pihenés áll a középpontban, hogy aztán hétvégén megkezdődhessen a felkészülés második blokkja.
Helyzetkép

Csapatunk jobboldali szélsője, Such Nelli már a hetedik nyári alapozását végzi SKC-mezben – „Azt hiszem, hogy a társak nevében is mondhatom, hogy nagyon vártuk már a közös munkát. Mindenki lelkes és motivált, pozitívnak értékelem a felkészülés első szakaszát. Ellenben nagyon intenzív három hét van a hátunk mögött. Most talán egy picit fáradtak vagyunk, de ez a pár nap tökéletes lesz arra, hogy újra feltöltődjünk. Ott lebeg a szemünk előtt az első edzőmérkőzés, ilyen hosszú kihagyás után már nagyon várjuk, hogy újra játszhassunk. Remélem, hogy mindezt szurkolók előtt tehetjük meg.”  

A felkészülés harmadik hetében nagy intenzitású, komoly fizikális terhelést kapott a csapat, de kedden azért kimozdultak egy kicsit a lányok a konditerem, és a sportcsarnok „árnyékából”. Reggel a Balaton-partján volt a közös találkozó, ahol egy úgynevezett Sup Yoga óra keretein belül zajlott a közös munka. A mögöttünk hagyott hét utolsó edzésével lezárult a felkészülés első blokkja, a héten a pihenés és a regeneráció áll a középpontban.

Edzői szemmel

„A felkészülés első szakasza három hét intenzív kondicionális edzésből állt. A különféle fizikális tesztek  eltérő fizikális állapotokat mutattak csapaton belül. Egy skandináv játékos a korlátozások ideje alatt is szinte bármilyen jellegű edzésmunkát el tudott végezni, ellenben egy francia a lakását sem hagyhatta el hosszú ideig. A szakmai stábbal az volt a feladatunk, hogy ezalatt a három hét alatt hasonló szintre hozzunk fel mindenkit. Talán egy picit előrébb is járunk annál, mint ahogy elterveztük. – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Bent Dahl a felkészülés első szakaszával kapcsolatban, majd érintette a folytatást is – Egy ilyen komoly intenzitású sorozatterhelés után a szervezetnek szüksége van a regenerációra, így az előttünk álló hét, a pihenéssel eltöltött napok minősége, és azok beosztása is nagyon fontos. A felkészülés második szakaszát vasárnap kezdjük meg, frissen visszaérkező játékosokat várok. Előtérbe kerül a taktika, illetve a klasszikus értelembe vett kézilabda. Az eddig elvégzett edzésmunka bizakodásra ad okot, volt olyan pillanat, amikor azt mondtam magamban, hogy ideje lesz visszafogni a csapatot, mert olyannyira lelkesen dolgoztak. Az első edzőmérkőzés időpontja is közeleg. Már nagyon várjuk, és bízunk benne, hogy végre a szurkolóinkkal is találkozhatunk. Szükségünk van a jelenlétükre, a tőlük érkező impulzusokra.”