Az utánpótlás is megkezdte a felkészülést

2020 júl 15
1136 Megtekintés
Az utánpótlás is megkezdte a felkészülést
A Kiss Szilárd Sportcsarnok után a kollégiumba is visszaköltözött az élet, utánpótláskorú játékosaink ismételten birtokba vették a létesítményeket. Ezzel hivatalosan is megkezdte az utánpótlás a 2020/21-es szezonra való felkészülést.

„Megtörtént a visszaköltözés a kollégiumba, újraindult az élet az utánpótlásban. Elsőként élvonalbeli ifjúsági- és serdülőcsapatunk állt edzésbe, őket követi jövő héten az U15-ös együttes, valamint a másodosztályú ifjúsági alakulat. Ezek után szép fokozatosan a többi korosztály is megkezdi majd az alapozást, előbb az U14-es, majd az U12-es csapat, és így tovább.” – fogalmazott Horváth Csaba, a Siófok KC utánpótlás igazgatója.öveg írásához...

Tarján Bence az NB II-ben is szereplő, élvonalbeli ifjúsági csapatot készíti fel a bajnoki rajtra – „Sok idő telt el kézilabda nélkül, a gyerekek láthatóan már nagyon várták a felkészülés kezdetét. Motiváltan, és izgatottan léptek be a terembe, kívülről legalábbis ez látszott. Az első napokban antropometriai teszteket, illetve különféle motorikus felméréseket végzünk. Szeretnénk minél teljesebb képet kapnia a keret fizikális állapotáról. Természetesen a délelőtti felmérők után délután a labda is előkerült, nem maradt el a játékos jellegű ráhangolódás sem.”  

Pintér Károly idén is az élvonalbeli serdülőcsapat edzőjeként dolgozik – „Hosszú idő után találkoztunk újra a gyerekekkel, akiknek a 60-70 százaléka az előző szezonban is velem dolgozott, de van hat új kislány is a keretünkben. Különféle képességek felmérésével kezdtük meg a munkát, szeretnénk látni a gyerekek aktuális állapotát. Ez egy jó kiindulási alapot ad, ami által a folytatásban időről időre mérni tudjuk az edzésmunkánk hatékonyságát. A keddi, illetve a csütörtöki napon orvosi és pszichológiai vizsgálatok, különféle tesztek várnak a gyerekekre a tervezett edzések mellett. Elő fog kerülni a labda is, de elsősorban most még erőnléti munkát végzünk. Jövő héttől kezdve napi két edzés szerepel majd a programunkban. A délelőtti mindig egy fizikális foglalkozás lesz, a délutáni pedig egy labdás gyakorlás erőnléti feladatokkal kombinálva. A mostani a rávezetés hete, a komoly terhelés, a tervezett heti tíz edzés, mely kiegészülhet jógával és úszással, majd csak a folytatásban jön. Ezt fogjuk tartani három héten keresztül, utána viszont több lesz a labdás feladat, és mérséklődik az erőnléti munka. Jelen helyzetben nem tudjuk, hogy lesznek-e felkészülési tornák, de már vannak előre lekötött előkészületi mérkőzéseink. A harmadik hét után heti egy, vagy kettő edzőmérkőzést tervezünk.”