Klasszis érkezik, Nerea Pena aláírt Siófokra

2019 már 20
6048 Megtekintés
Klasszis érkezik, Nerea Pena aláírt Siófokra
Siófokon folytatja pályafutását Nerea Pena az FTC és a spanyol válogatott kiválósága, akinek személyében megtaláltuk Estelle Nze Minko méltó utódját. Hársfalvi Júlia után ő csapatunk második új igazolása.

Ügyvezetőnk, Fodor János szerint megtaláltuk a minőségi pótlást a távozó Nze Minko helyére – „Estelle távozásával egy nagy űr keletkezett a belső pozíciókban, amit mindenképpen egy minőségi igazolással szerettünk volna pótolni. Nerea képességeit senkinek sem kell bemutatni, évek óta bizonyítja, hogy támadásban a világ egyik legjobb játékosa.” 

Ez egy elképesztő igazolás a számunkra. Ő egy nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállítani, előttünk jár egy lépéssel. Nagyon gyors játékos és képes minden belső pozícióban extra teljesítményre. Azt hiszem ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével.” – nyilatkozta csapatunk vezetőedzője, Tor Odvar Moen. 

Nerea Pena hét év után döntött a váltás mellett – „Nehéz volt meghozni ezt a döntést,de úgy érzem változásra van most szükségem. Több megkeresést is kaptam, amelyek közül a siófoki lehetőség volt a legideálisabb számomra. Fontos szempont volt, hogy továbbra is Magyarországon maradhatok. Az eddig itt töltött hét év alatt nagyon sok barátom lett, megszerettem az országot és mára egyértelműen második otthonomként tekintek rá. Ennek az idénynek még nincsen vége, így profi játékosként most természetesen a jelenre koncentrálok. A következő szezonra, annak új kihívásaira, új impulzusaira pedig kíváncsian és bizakodóan gondolok.” 

Pályakép 

A 29 esztendős klasszis 2006 és 2012 között az Itxako Navarra csapatát erősítette. Több spanyol bajnoki cím mellett 2009-ben EHF-kupát nyert, majd 2012-ben Bajnokok Ligája döntőig menetelt klubcsapatával, mielőtt a Ferencváros játékosa lett. A 2014/15-ös szezonban magyar bajnokságot nyert a zöld-fehérekkel, 163 találatával pedig gólkirálynő lett. Az FTC kézilabdázójaként csaknem 1200 gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve. 

A spanyol válogatottat 2009 óta erősíti, s csaknem 500 gólt jegyez. A 2010-es Eb-n tagja volt az All Star csapatnak, a 2011-es brazíliai vb-n pedig ezüstérmes lett a válogatottal. Európa-bajnoki érme is van 2014-ből, amikor is a magyar-horvát közös rendezésű tornán a spanyolok bronzérmesek lettek.