Újabb három érkező, köztük egy holland világbajnok

2020 már 08
12210 Megtekintés
Újabb három érkező, köztük egy holland világbajnok
Danick Snelder után Laura Van Der Heijden személyében egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazoltunk. De nem ő az egyetlen érkező. A nyártól ugyanis a Balaton-partján folytatja pályafutását a német válogatott kapuvédő Dinah Eckerle, valamint a francia válogatott balátlövő Tamara Horacek.

Laura van der Heijden friss holland bajnokként 2010-ben állt először légiósnak, és négy éven át erősítette a német VLF Oldenburg csapatát. Később dán bajnok lett a Team Esjberg színeiben, míg nem 2017-ben a Ferencvároshoz szerződött. A magyar bajnokságból azonban egy szezon után távozott a kiváló jobbátlövő. Azóta német bajnoknak mondhatja magát a Bietigheim gárdájával, idén pedig még minden esélyük megvan a címvédésre. A holland válogatottban 2007-ben debütált, és jelenleg is alapember. Több mint 600 gólt jegyez nemzeti színekben, és túl van több mint 200 mérkőzésen. Világbajnoki éremkollekciója teljes, miután 2015-ben Dániában ezüstöt, 2017-ben Németországban bronzot, 2019-ben Japánban pedig aranyérmet nyert, és csúcsra ért a holland válogatottal. Az Európa-bajnoki arany még hiányzik a vitrinből, de kontinenstornáról is van már egy-egy ezüst- és bronzérme.  

„Fontos volt nagyon, hogy a jobbátlövő pozícióban erősödni tudjunk, és úgy gondolom, hogy Laura érkezésével ez így is lesz. A világbajnokságon nyújtott teljesítményével meggyőzött minket, fantasztikusan kézilabdázott. Ismeri a magyar bajnokságot, így nem lesz gond számára a beilleszkedés.” – nyilatkozta Fodor János, az SKC ügyvezetője.

„Laura tipikusan egy olyan játékos, akit a legtöbb edző szívesen lát a csapatában. Hogy mire gondolok? Tapasztalt, megbízható, remekül lő, sokoldalú, egy igazi csapatjátékos. Fantasztikusan játszott a világbajnokságon, a holland válogatott egyik nagy erőssége volt. Ismeri a magyar közeget, ez is egy fontos szempont volt.  Az érkezésével sokat fogunk erősödni.” – mondta Bent Dahl.

„Úgy látom, hogy a Siófok az elmúlt években folyamatosan fejlődik. Egy nagyon erős mezőnyű EHF-kupát nyertek meg tavaly és a magyar bajnokságban is remekül szerepelnek, ez nem kis dolog. Információim szerint egy nagyon profi klubról van szó, ahol a körülmények átlagon felüliek. Hogy miért fogadtam el a klub invitálását? Azért, mert a célkitűzések megegyeznek a személyes ambícióimmal. Remek játékosok alkotják a keretet és az SKC-szurkolók is nagyon szenvedélyesek. Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal. Remélem, hogy a lányok idén ki tudják harcolni a jövő évi BL-indulást. Szeretnék hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek. Örülök neki, hogy az öltözőben lesznek ismerős arcok – Szikora Melinda, Nerea Pena és Danick Snelder – és régi játszótársak. Viszont már azt is várom, hogy megismerjem a többieket. Egy játékos életében ez mindig izgalmas időszak. Azt megígérhetem, hogy száz százalékot fogok nyújtani minden alkalommal, amikor pályára lépek.” – nyilatkozta Laura van der Heijden.

Dinah Eckerle még sosem volt légiós. A 24 esztendős német válogatott kapuvédő 2011-től egészen 2018-ig állt a Thüringer HC gólvonalán, mellyel ez idő alatt hatszor lett német bajnok. Jelenleg Laura van der Heijden csapatársa, akivel tavaly együtt emelhették magasba a Bietigheim történetének második bajnoki serlegét. 

„Dinah Eckerle nagyon magas nívót képvisel, elképesztően jó kapusnak tartom. Amint biztossá vált Solberg távozása, tudtam, hogy vele szeretném őt pótolni. Ha arra gondolok, hogy a következő szezonnak a Szikora-Eckerle párossal vágunk neki, akkor nagyon elégedett vagyok.” – nyilatkozta Bent Dahl.

„Rengeteget hallottam a Siófokról az elmúlt években. A tavalyi EHF-kupa menetelésük lenyűgöző volt. Ambiciózusak és évről évre fejlődnek. Szeretettem volna magamat Németországon kívül is kipróbálni, ez egy új szakasza lesz a pályafutásomnak. Miután találkoztam a klub képviselőivel, azonnal éreztem, hogy erre a kihívásra van szükségem. A klub céljai nagyon meggyőzőek és motiválóak. A körülmények fantasztikusak, ezt testközelből is láthattam. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A magyar bajnokság a legerősebb a világon, ez is motivált a döntésem meghozatalakor. Minél több mérkőzést szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Bízom benne, hogy jövőre a BL-ben szerepelhetünk, de azt is tudom, hogy ez még a jövő zenéje. Nem lesz számomra ismeretlen az öltöző, Danick Snelderrel játszottam már Thüringenben és alig várom, hogy újra együtt küzdhessünk a sikerekért.” – nyilatkozta Dinah Eckerle.

A 24 esztendős Tamara Horacek háromszoros francia bajnok. Sikereit nevelőegyüttese, a Metz Handball játékosaként érte el még 2013 és 2017 között. Azóta a szintén francia Issy Paris Handball játékosa. A francia válogatottal 2016-ban a svédországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de címeres mezben az áttörés még várat magára. 

„Tamara Horaceket Bent Dahl külön kérésére igazoltuk le. Nekünk ennél több nem kell, maximálisan megbízunk benne a jövő évi keret kialakításakor. Bízom benne, hogy egy csiszolatlan gyémántra leltünk.” – nyilatkozta Fodor János.

„Tamara elképesztően tehetséges, úgy gondolom, hogy egy igazi szupersztár válhat belőle. Védekezésben és támadásban is képes extrát nyújtani. Itt nálunk fogja megtenni a következő lépéseket és úgy gondolom, hogy egy nagyon kellemes meglepetés lesz szurkolóinknak.” – nyilatkozta Bent Dahl.

„Amikor meghallottam a siófokiak érdeklődését, azt mondta magamnak, hogy gyerünk, vágj bele, egy ilyen lehetőségre vártál régóta. Egy olyan helyre mehetek, ahol rengeteget fejlődött mind a klub, mind a csapat az elmúlt években. Mindenképpen Franciaországon kívüli lehetőségben gondolkodtam, ráadásul csupa jót hallottam barátaimtól. Szeretnék tanulni, fejlődni és egy magasabb dimenziót elérni a Siófokkal. Ismerem Aoustint és Niomblát is, így azért könnyebb lesz a beilleszkedés. Már csak pár hónap és megérkezem. Nagyon izgatott vagyok.” – nyilatkozta Tamara Horacek.