35 nap után lépünk újra pályára – előzetes

2020 nov 21
2997 Megtekintés
35 nap után lépünk újra pályára – előzetes
Miután mindkét csapat negatív mintákat produkált, szombaton megrendezésre kerülhet a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE elleni idegenbeli bajnoki.

Helyzetkép

Legutóbb október 17-én, a Váci NKSE csapatát fogadtuk hazai környezetben, az volt Bent Dahl utolsó mérkőzése a Siófok KC kispadján. Az elmúlt hónapban sok minden történt klubunk háza táján, távozott többek közt Danick Snelder, Laura van der Heijden, Dinah Eckerle és Nerea Pena. A vezetőedzői posztot pedig immáron Zdravko Zovko tölti be, akinek a segítője Nikola Skoric lett.

Az ismerkedést, és a közös munka kezdetét nehezítette, hogy időközben kétszer is tíznapos hatósági házi karanténba kellett vonulnia a teljes keretnek, ám szerencsére múlt hét csütörtök óta gördülékenyen zajlik a munka. A Békéscsaba ellen kisebb sérülés miatt azonban nem lehet ott a pályán Tamara Horacek, valamint nem kapta még vissza a sportorvosi engedélyét a koronavírus-fertőzés után Andrea Kobetic. Ott van viszont az utazó keretben a kölcsönből visszarendelt Csapó Kincső mellett Juhász Fanni és Kocsis Szilvia, klubunk két fiatal, sajátnevelésű játékosa. Valamint felépült térdsérüléséből Tóth Gabriella és Mazák-Németh Csilla is.  

Az eredetileg vasárnapra kiírt mérkőzés dátuma és helyszíne is módosult a héten. Az összecsapást egy nappal korábban, szombaton 17 órai kezdettel rendezik meg a Városi Sportcsarnok helyett az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában. Vendéglátónk tájékoztatása alapján a mérkőzést élőben fogják közvetíteni a klub hivatalos youtube-csatornáján. 

Ellenfélmustra

Vida Gergő, amúgy is nehéz helyzetben lévő együttese, mindössze öt bajnokit tudott lejátszani a 2020/21-es bajnoki szezonból, és legutóbb október 9-én lépett pályára a Kisvárda (24:32) elleni hazai mérkőzésen. Formáról egyik csapat esetében sem beszélhetünk a rengeteg kihagyás miatt. A Békéscsaba ráadásul idén még pontot sem szerzett, így sereghajtóként várja a szombati bajnokit. A csapat legeredményesebb játékosa az a Jelena Agbaba (18 gól), aki korábban Siófokon is megfordult. Őt követi Kukely Anna (16), és Iván Emese (14).

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két klub 28. találkozása az élvonalban. Az eddigi mérleg 17 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség a szempontunkból nézve. Hazai környezetben még sohasem kaptunk ki a Békéscsabával szemben, idegenben azonban negatív mérlegünk van. A viharsarokban eddig 5 győzelem és 1 döntetlen mellett 7 vereséget számlálunk.

A két együttes emlékezetes 30:30-as döntetlent játszott a Magyar Kupa 5. fordulójában a 2017/18-as idényben. Az a döntetlen akkor, idegenben játszó csapatként, budapesti négyes döntőt ért.

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Nehéz és érdekes időszakon megyünk keresztül, hiszen az elmúlt négy hétből húsz napot karanténban töltött a csapat. Sportszakmailag így nehéz jelenleg komoly elvárásokat támasztani a játékosok irányába. A héten viszont végig tudtunk edzeni, és jól dolgozott a csapat. Motivált játékosokat látok, akik szeretnének végre újra kézilabdázni. Vissza kell nyerni az önbizalmunkat, és ehhez mérkőzésekre, sikerekre van szükség. Ez a sport esszenciája, a sava és a borsa. Persze a helyzetünk nem egyedi, hiszen jelenleg minden klub ugyanezekkel a problémákkal küzd. Ez egy roppant nehéz periódus mindenki számára nem csak a sportban és nem csak a kézilabdában. Nem tudunk előre tervezni, sokat kell improvizálni, de ez is egyfajta kihívás. Most ezt kell megoldanunk.”