A Fleury pályafutásom fontos állomása volt – interjú Gnonsiane Niomblával

2021 jan 16
971 Megtekintés
A Fleury pályafutásom fontos állomása volt – interjú Gnonsiane Niomblával
Vasárnap este az EHF European League csoportkörének 2. fordulójában a francia Fleury Loiret Handball vendégei leszünk. Az indulás előtti utolsó edzést követően csapatunk irányítójával, Gnonsiane Niomblával beszélgettünk.

- Korábban 2010 és 2016 között a Fleury Loiret játékosa voltál. Miként gondolsz vissza pályafutásod ezen időszakára?
​- Nagyon szép emlékként, hiszen a Fleury volt az a klub, mely megadta a lehetőséget arra, hogy trófeákat nyerjek, és a BL-ben szerepeljek. Hat év alatt nagyon sok barátság köttetett, és valahol legbelül kötődöm a klubhoz és a városhoz is.

- Hazatérsz régi sikereid helyszínére, így számodra ez a hétvége roppant pikáns lesz. Milyen érzések munkálkodnak most benned?  

- A múltban előfordult már, hogy vereség részese voltam korábbi csapatommal szemben. A sok jó mellett vannak rossz emlékeim is, de remélem, hogy vasárnap ennek az ellenkezője fog bekövetkezni, és győzelmet ünnepelhetünk. Valahol egy picit viszont izgatott is vagyok. Ilyenkor ott van az emberben egy plusz motiváció, olyasfajta bizonyítási vágy. Biztos vagyok benne, hogy érzelmes mérkőzés előtt állok.

- Az akkori sikercsapatból van-e még valaki a klubnál?

- Sokakkal tartom a kapcsolatot a mai napig, de többnyire már mindenki másutt van. A jelenlegi vezetőedző Christophe Cassan akkoriban a klub másodedzője volt, a játékosok közül pedig Diankenba Nianh és Laura Kamdop volt tagja a szóban forgó sikercsapatnak. Laura olyan a számomra, mintha a testvérem lenne, furcsa is lesz ellene pályára lépni. Régen rengeteget játszottunk egymás oldalán, de 2016-ban mindketten elhagytuk a Fleury-t. Ő Ljubjanába igazolt, én pedig Bukarestbe, de az ő kitérője rövidre sikeredett, és visszatért.

- Milyen mérkőzésre számítasz? Mi a mostani Fleury erőssége és gyengéje?

- Ezúttal nincsenek akkora különbségek, a mezőnyben sok azonos képességű csapatot találunk. Furcsa ez az egész szezon, nehéz felmérni a csapatok igazi erejét. Sok együttes csak szenved, és próbál formába lendülni. Mi is ezek között a klubok között vagyunk még jelenleg, de minden egyes nap azért dolgozunk, hogy ezt levetkőzzük, és elkapjuk a fonalat. Vasárnap egy nehéz és pikáns párharcot várok. Ahhoz, hogy ez a szezon jól alakuljon a számunkra, ezt a mérkőzést meg kell nyernünk. Csakis ez lebeghet most a szemünk előtt.