A Győré volt a hajrá

2019 már 30
2071 Megtekintés
A Győré volt a hajrá
Szűk egy félidőn át vezettünk, a találkozó kétharmadáig pedig meccsben voltunk Győrben. Csapatunk a hajrára elfáradt, ellenfelünk pedig váltani tudott. A vereség ellenére nagyot küzdöttünk és helytálltunk a listavezető otthonában.

1. félidő: Szinte rögvest emberhátránnyal indítottunk, Tomori, Amorim és Görbicz révén pedig ETO-vezetéssel indult a mérkőzés (3:1). A 8. percben 3:3-nál értük utol vendéglátónkat Nze Minko duplája után, majd Solberg találatával a vezetést is megszereztük emberelőnyben (3:4). Épphogy csak kiegészült a Győr, már mehetett is le Pintea, majd Leynaud volt figyelmetlen, így rövid ideig kettős emberelőnyben voltunk, melyet Aoustin használt ki (4:6). Nyitott védekezésünk láthatóan zavart keltett, de Oftedal és Hansen gólja egyenlítést eredményezett. Szerencsére Nze Minko és Jazic révén gyorsan jött a válasz (6:8). Egy újabb Pintea kiállítást kihasználva a 19. percben három találattal vezettünk (7:10). Nze Minko tarthatatlan volt, ahogyan a túloldalon Hansen is elkapta a fonalat. Mindkét klasszis hat találattal zárta az első játékrészt, melynek hajrájában többször is egyenlített a Győr. Végül az utolsó percben Hansen kétszer is előnyhöz jutatta a hazaiakat, akik így előnnyel mehettek a szünetre (17:16).

2. félidő: A fordulást követően Böhme volt az a siófoki, aki egymás után négyszer talált a hálóba, ám mindegyik gól csak felelet volt egy hazaira. Ezek után Nze Minko hiába lőtte meg hetedik és nyolcadik gólját, Groot három értékesített büntetője révén megmaradt az ETO előnye (23:21). A holland irányító tarthatatlan volt, tizenkét perc leforgása alatt hat gólt helyezett el a hálónkban, így Tor Odvar Moen a 44. percben 25:23-nál időt kért. A parkettre viszont csak a zöld-fehérek tértek vissza, akik váltani tudtak, és egy 5:0-s szériával pillanatok alatt eldöntötték a meccset (29:23). A hajrában aztán kiütközött a padok közötti különbség, játékosaink láthatóan elfáradtak. A nyolcgólos vereség túlzó, nem tükrözi hűen a meccs képét (35:27).

A találkozó legeredményesebb játékosa a 10 gólig jutó Groot lett, míg skat mondó adat esetünkben, hogy a padról mindössze két találat érkezett. Folytatás jövő héten a Viborg ellen az EHF-kupa elödöntőjében.

Edzői szemmel

Danyi Gábor (edző – Győri Audi ETO): „Ez a nyolc gól nem tükrözi hűen a meccs képét, nem volt ekkora különbség a két csapat között. Szinte végig egy nagyon szoros meccs volt, és talán furcsa, amit mondok, de örülök ennek. Találkoztunk egy nyitott védekezéssel, amit az ellenfelünk remekül játszott. Rámutattak arra, hogy milyen problémáink vannak, és miben kell javulnunk. A második játékrészben fokozatosan vettük fel a saját ritmusunkat. Gratulálni szeretnék a Siófoknak.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Összességében nézve a mérkőzést elégedett vagyok, hiszen negyvenöt percig nagyon jól játszottunk, és meccsben voltunk. A maradék tizenöt percben viszont kijött a különbség, az, hogy a Győrnek két kiváló sora van. A világ legjobb csapatáról beszélünk, emelni tudták a szintet, váltottak és megnyerték a meccset.”