A Podravka otthonában fordítottunk

2020 aug 10
4203 Megtekintés
A Podravka otthonában fordítottunk
Egygólos győzelmet arattunk hétfőn kora délután a Podravka Vegeta otthonában. A félidőben még a hazaiak vezettek, a második játékrészben azonban határozott és gyors kézilabdával fordítottunk.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Podravka Vegeta ezúttal is kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Zlatko Saracevic csapatával szemben eleinte nem találtuk a ritmust, 0:1-es vezetés után szinte végig mi futottunk az eredmény után (6:5). A félidő hajrájára fordulva 11:8-ra is vezettek a hazaiak, de a szünetre közelebb léptünk (14:13).

A fordulást kövezően aztán egy teljesen más stílusban és ritmusban kézilabdázó SKC-t láthattunk, ennek pedig meg is lett az eredménye. 16:17-nél már nálunk volt az előny, 21:24-nél pedig már mi vezettünk három találattal. Előnyünket még növelni tudtuk, 23:28 is állt az eredményjelzőn. A hajrá azonban kísértetiesen hasonlított a tavalyi párharc siófoki összecsapásához, ahol magabiztos előnyről vesztettünk végül pontot. A Podravka 5:1-re nyerte a hajrát, de az előnyünk ezúttal kitartott (28:29).

A győzelmen kívül további jó hír, hogy Tomori Zsuzsanna felépült kisebb sérülése után, és közel hat hónap után újra pályára lépett. Folytatás szombaton, hazai környezetben az MTK Budapest ellen. A mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói információk hamarosan elérhetőek lesznek. 

Edzői szemmel

Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Meg kellett birkóznunk a rekkenő hőséggel, olyan meleg volt a csarnokban, hogy a félidei csapatmegbeszélést kint tartottuk a szabadban. A Podravka stílusa nem sokat változott, ezúttal is egy nagyon tempós, intenzív és kellemetlen kézilabdát láthattunk tőlük, csakúgy, mint tavaly az EHF-kupában. Az első félidővel nem vagyok elégedett, sok volt az egyéni megoldás, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Ennek eredményeképpen háromgólos hátrányba kerültünk, de a félidő végére visszakapaszkodtunk. A szünet jót tett, sikerült rendet rakni a fejekben. Gyors és ötletes kézilabdára váltottunk, a játékosok segítették egymást, aminek fordítás, és ötgólos előny lett az eredménye. A mai mérkőzésen is sokat forgattuk  a csapatot, sok variációs lehetőséget próbáltunk ki. Fontosak ezek az idegenbeli túrák, kell az utazás, és a környezetváltozás is a csapatnak. Összességében egy nagyon hasznos összecsapáson vagyunk túl.”

Tomori Zsuzsanna (balátlövő – Siófok KC): „Lassan kezdtük a mérkőzést, hiányzott a ritmus védekezésben és támadásban egyaránt. Sok felesleges egyéni megmozdulásba mentünk bele, úgy éreztem, hogy van bennük némi fásultság. Igaz, hogy a felkészülés ezen periódusában ez egy teljesen normális dolog. A második játékrészben már sokkal jobbak voltunk, eredményes és ötletes kézilabdát mutatva fordítottunk.”