„Adott az extra motiváció!” – Kiss Nikolett interjú

2021 már 28
1205 Megtekintés
„Adott az extra motiváció!” – Kiss Nikolett interjú
Hamarosan kezdetét veszi a 2020/21-es szezon hajrája, csapatunk pedig a bajnokság mellett az EHF European League és a Magyar Kupa negyeddöntős párharcaiban is érdekelt. A sikeres olimpiai kvalifikáció, valamint a válogatott szünet utáni újrakezdést követően csapatunk válogatott átlövőjével, Kiss Nikolettel beszélgettünk.

- Eltelt egy kis idő, tudatosult már benned, hogy ott vagyunk a tokiói olimpián?  
- Ilyenkor tényleg kell egy kis idő, de most már kezdem felfogni, hogy kijutottunk Az álom részben teljesült, de még nagyon sokat kell dolgoznom azért, hogy ez a történet teljes legyen, és az utazó keret tagja legyek. Jó formát kell mutatnom a szezon hátralevő részében, és ez extra motivációt jelent. Örülök, hogy a részese lehettem ennek az egésznek.

- Egy hét múlva ilyenkor már az orosz HC Astrakhanochka lesz az ellenfél, és a párharc mindkét mérkőzését hazai pályán abszolváljuk egy nap különbséggel. A tét nem kisebb, mint az EHF European Leagie Final 4-ba kerülés. Mit vársz ettől az oda-visszavágótól?
- Nagyon várjuk már ezt a mérkőzést, számunkra ez a sorozat jelenti most a reményt, miután a bajnokságban nem úgy jött ki a lépés, ahogyan azt elterveztük. Régen volt együtt a komplett csapat, és mivel addig nem is játszunk bajnoki mérkőzést, így mondhatni, kissé hidegek lesznek a kezek. Azonban nagy előnyt jelent a hazai pálya, illetve az, hogy az utazás fáradalmait megspóroltuk. Ez nagyon sokat jelent, ebből pozitívan kell kijönni. Összességében viszont egy nagyon nehéz és szoros párharcra számítok.

- A folytatásban a DVSC vendégei leszünk a Magyar Kupában. Mit gondolsz, ott van a fejekben az a bizonyos őszi vereség? Ha igen, akkor át lehet-e fordítani pozitív irányba ezt az egészet?
​- Minden kudarcból lehet tanulni, de nem gondolom azt, hogy ez még ott lenne a fejekben. Azóta már találkoztunk a DVSC-vel, és a bajnoki visszavágón javítani tudtunk. Ráadásul a hazai pálya előnye némileg elveszik most a szurkolók hiányában. Tiszta lappal indulunk, és a célunk az, hogy ott legyünk a következő körben. Saját magunkkal kell foglalkozni, nem pedig az ellenféllel. Ennyire azonban még nem is futnék előre, egyelőre az EHF European League párharc lebeg a szemünk előtt. Mindig csak a következő feladat.

- A hajrában nagyon sűrű lesz a menetrend, három fronton is helyt kell állni. Személy szerint mivel lennél elégedett a szezon végén?
- Úgy érzem, hogy mindkét kupasorozatban reális esélyünk van a Final 4-ba kerülésre, és ezáltal az éremszerzésre, de nem szeretnék nagy szavakat használni. Címvédésről egyelőre nem szeretnék beszélni, előbb harcoljuk ki a részvétel jogát. Ami a bajnokságot illeti, ahogyan fentebb is mondtam, sajnos a kelleténél több hibát vétettünk, így jelenleg nem lehet más célunk, mint megnyerni a lehető legtöbb mérkőzést. Személy szerint roppant motivált vagyok, és nagyon várom már ezt az időszakot. Úgy gondolom, hogy ezt mondhatom a csapat nevében is.