Szerb jobbszélső érkezik Ana Kojic személyében

2022 jún 03
1928 Megtekintés
Szerb jobbszélső érkezik Ana Kojic személyében
Ana Kojic személyében egy 24 esztendős jobbszélsőt szerződtettünk. A Motherson Mosonmagyaróvári KC-tól érkező szerb válogatott játékos korábban már Ljubljanában is volt Uros Bregar játékosa.

„Ana személye és játékstílusa nem ismeretlen számomra, hiszen Ljubljanában már dolgoztunk együtt, illetve a szerb válogatottnál szövetségi kapitányaként is végigkísértem a szezonját. Jó mentalitású játékos, aki mindig megfelelő munkamorállal dolgozik. Simone távozásával Nelli mellé a jobbszélső pozíciójába egy ilyen típusú játékosra volt szükségünk. Bízom benne, hogy jól kiegészítik majd egymást.”  – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője

Ana Kojic a távozó dán szélső, Simone Böhme helyére érkezik Such Nelli mellé – „Az SKC-nak egyértelmű céljai vannak, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen ambiciózus klubhoz csatlakozhatok. Örülök, hogy továbbra is a magyar élvonalban játszhatok, hiszen ez a bajnokság még mindig az egyik legjobb a világon. A döntésemben fontos szerepet játszott a klub neve, az SKC ugyanis az utóbbi években felhelyezte magát az európai kézilabdatérképre. Sok jó véleményt hallottam játékosoktól és tetszik az a koncepció, amit felvázoltak a számomra. Egy jó csapat formálódik Siófokon. A döntésemben kikerülhetetlen szerepe volt a vezetőedzőnek. Ismerem Uros Bregar filozófiáját, a kézilabdához való hozzáállását. Az ő személye csak megkönnyítette a döntésemet. Sokat várok az előttünk álló szezontól, szeretném elérni azokat a limiteket, melyeket kitűztem magam elé. Egyre tapasztaltabb vagyok, a negyedik szezonomat kezdem meg külföldön, mely remélem sikerekben gazdag lesz.”

Ana Kojic 2016-ban az Izvor Bukovicka Banja játékosaként lett szerb bajnok, majd később, 2019 és 2021 között a szlovén Krim Mercator szerelésében, Uros Bregar keze alatt dolgozott. Ezt követően rövid kitérőt tett a török Kastamonu gárdájánál, mielőtt Mosonmagyaróvár szerződött. Ahogyan 2019-ben, úgy 2021-ben is tagja volt a világbajnokságon szereplő szerb nemzeti csapatnak.

Siófok KC átigazolási „térkép”

Érkezők: Marina Rajcic (kapus), Hawa N’Diaye (beálló), Dejana Milosavljevic (balátlövő), Dounia Abdourahim (balátlövő), Kajdon Blanka (irányító), Török Lilly (beálló), Ana Kojic (jobbszélső).

Távozók: Simone Böhme (jobbszélső), Maja Vojnovic (kapus), Katarina Jezic (beálló), Simona Szarková (balátlövő).