Andela Janjusevic a Rapid Bukaresthez igazol - hivatalos

2022 nov 25
3266 Megtekintés
Andela Janjusevic a Rapid Bukaresthez igazol - hivatalos
Decembertől a román bajnokságban szereplő Rapid Bukarest csapatát erősíti klubunk szerb átlövője, Andela Janjusevic.

„Életem és pályafutásom talán legnehezebb döntését kellett meghoznom az elmúlt napokban. Váratlanul jött egy olyan lehetőség, amit hosszas gondolkodás után úgy éreztem, hogy meg kell ragadnom. Minden kézilabdázó álma az, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson. Esetemben is ez volt a döntő faktor. Másrészről viszont nagy szomorúságot érzek, mert itt kell hagynom az SKC-t. Nem tudok tovább harcolni azért a klubért, mely mindent megadott nekem és nagyon sokat jelent számomra. Két periódusban, több mint hat év után távozom, rengeteg emlékkel, élménnyel és tapasztalattal. Úgy érzem, hogy az itt eltöltött idő alatt felnőttem és mind emberileg, mind játékosként sokat tudtam fejlődni. – fogalmazott Andela Janjusevic, aki hozzátette – Különleges volt a kapcsolatom a játékostársakkal, a klub menedzsmentjével és a városban élő emberekkel. Miattuk érezhettem mindig otthon magam Siófokon. Sokszor az is problémát jelentett számomra, hogy ha pár napra el kellett hagynom a várost. Külön szeretném megköszönni a klubvezetés által tanúsított hozzáállást a döntésemmel kapcsolatban és azt, hogy végig támogattak és nem gördítettek akadályt a távozásom elé. A legnehezebb az egészben, hogy így a szezon közepén az Európa-bajnokság után nincs lehetőségem személyesen elköszönni a szurkolóktól. Köszönök nektek mindent és még annál is többet. Büszke vagyok, hogy tagja lehetettem az SKC-családnak. Maradjatok erősek és biztassátok mindig úgy a csapatot, ahogy eddig is tettétek.”

Andela Janjusevic 2016 és 2020 között szerepelt először a Siófok KC-ban. Ez a periódus nem volt kikövezve a számára, ugyanis több ízben is sérülés nehezítette kibontakozását. A 2020/21-es szezonban a román élvonalban szereplő Gloria Buzau játékosa volt, innen tért vissza egy szezonnal később, hogy megkezdje másodregnálását az SKC-ban.

Tavaly, a világbajnokság után szinte végig remek formát mutatott és végül 126 góllal Debreczeni-Klivinyi Kinga és Katarina Jezic előtt csapatunk legeredményesebb játékosaként zárta a 2021/22-es szezont.

Idén, az eddigi 6 tétmérkőzésen 34 találatot jegyzett, összességében pedig 349 góllal Asma Elghaoui (359) mögött klubunk történetének tizenkettedik legeredményesebb játékosaként távozik a Rapid Bukarest csapatához.

„Andela az Európa-bajnokság után, Siófokra visszatérve személyesen jelezte felénk, hogy kapott egy megkeresést a Rapid Bukaresttől. Elmondta, hogy sokat gondolkodott és élni szeretne a lehetőséggel. Egy remek játékosról, egy nagyszerű emberről beszélünk, akivel mindig is különleges volt a kapcsolatunk. Szezon közben senkitől sem akartunk megválni, de úgy éreztük, hogy egy ilyen lehetőség tükrében nem gördíthetünk akadályt a távozása elé, így elfogadtuk a döntését. Endzsi számára mindig lesz hely az SKC-családban, sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz.” – fogalmazott Fodor János, klubunk ügyvezetője.