Átlendülni a holtponton – előzetes

2020 okt 13
1861 Megtekintés
Átlendülni a holtponton – előzetes
Közel három hét után játszunk újra tétmérkőzést, a K&H női kézilabda liga 9. fordulójának szerdai mérkőzésén az MTK Budapest otthonába látogatunk.

Helyzetkép

A hétfői tesztelés után mindenkinek negatív lett az eredménye, így a csapat teljes erőbedobással, és koncentrációval készülhet az MTK Budapest elleni zárt kapus összecsapásra. Mivel a hazai klub nem közvetíti a mérkőzést, így azt a döntést hoztuk, hogy az SKC Média csapata is utazik. Szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, így a mérkőzést a tervek szerint hivatalos youtube-csatornánkon élőben adjuk. Tóth Gabriella, és Mazák-Németh Csilla már a csapattal edz, játékukra azonban egyelőre még nem számíthat Bent Dahl.

Ellenfélmustra

Az MTK Budapest válogatott szünet után esedékes első, DKKA elleni mérkőzése elmaradt, így soron következő ellenfelünk esetében sem igazán beszélhetünk formáról, lévén közel három hete nem játszott tétmérkőzést Golovin Vlagyimir csapata, mely eddig öt bajnoki mérkőzést abszolvált. Tóth Eszter személyében a nyáron távozott a csapat leggólerősebb játékosa, illetve a húzóemberek közül Fekete Bozsana, és Mihálffy Adrienn. Érkező oldalon olyan játékosokat találunk, mint Szekerczés Luca, vagy éppen Pelczéder Orsolya. A fővárosi kék-fehérek az Alba Fehérvár (35:28) legyőzésével kezdték a 2020/21-es szezont, majd jött a Vác (31:22), illetve a Mosonmagyaróvár (33:32) elleni vereség. A Kisvárda és a Békéscsaba elleni bajnoki elmaradt, ami után szeptember végén az Érd (33:28), és a Szombathely (32:29) ellen viszont összejött a győzelem. Az MTK Budapest a hetedik helyről várja a folytatást, igaz a tabella a sorra elmaradó mérkőzések miatt egyre csalókább képet mutat.  

Érkezők: Marincsák Nikolett (irányító – Békéscsaba), Szekerczés Luca (jobbátlövő – DKKA), Sári Barbara (beálló – Eszterházy), Pelczéder Orsolya (balszélső – Alba Fehérvár).

Távozók: Tóth Eszter (irányító – Mosonmagyaróvár), Fekete Bozsana (balszélső – Érd), Horváth Dóra (balátlövő – Érd), Mihálffy Adrienn (balátlövő – Kisvárda), Djurdjina Malovic (jobbátlövő – Lubin).

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két klub 14. élvonalbeli összecsapása, az eddigi mérleg 10 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a szempontunkból nézve. Legutóbb 2018-ban, a naptári esztendő zárásaként, december 30-án vesztettünk pontot a fővárosi kék-fehérek ellen. Akkor 22:22-es végeredmény született a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az utóbbi években, 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben is úgy hozta a sorsolás, hogy szilveszter előtt egy-két nappal, az MTK Budapest ellen búcsúztattuk az évet, és vezettük fel a januári meccsdömpinget. Eddigi egyetlen vereségünket pont ekkor szenvedtük el 2016-ban. Az időpont ezúttal más, ahogyan a legutóbbi két bajnoki összképe is. A sors, illetve a félbe maradt szezon úgy hozta, hogy zsinórban ez lesz a harmadik mérkőzés, melyet az MTK Budapest otthonában vívunk. A legutóbbi két eredmény 18:26, illetve 26:37 volt a javunkra. A fővárosi kék-fehérekkel a felkészülés során is találkoztunk, augusztusban magabiztos 40:29-es győzelmet arattunk.

Edzői szemmel

Golovin Vlagyimir (vezetőedző – MTK Budapest): „Saját magunkkal kell foglalkoznunk elsősorban, a legjobbunkat kell nyújtani. Nem örülök, hogy ellenfelünk a legutóbbi fordulóban kikapott, mert így most biztos dolgozik bennük a bizonyítási vágy. Nem lesz egyszerű dolgunk, de a Siófok ellen senkinek sincs. Mi mindenesetre küzdeni fogunk.”

Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Természetesen a szeptemberi zárás miatt csalódottak vagyunk, de ezzel már nem szabad foglalkozni. Úgy látom, hogy a válogatott hét után sikerült rendet rakni a fejekben. Rengeteg munka, és edzés van mögöttünk. Ez a hét nagyon fontos számunkra, de nem csak az eredmények szempontjából. Át kell lépnünk azt a holtpontot, amibe belekerültünk. Azt várom, hogy olyan motivációval, és sebességgel kézilabdázzunk, amire képesek vagyunk. Mindemellett az is fontos, hogy élvezzük a kézilabdát. Olyan ellenféllel állunk szembe, melynek egy nagyon jó és felkészült edzője van. Golovin Vlagyimir csapatán, illetve az általa gardírozott válogatottakon mindig látszik a taktikai felkészültség. Most is erre számítunk, és tudjuk, hogy mindent bele fognak adni ellenünk. Számunkra azonban csakis a győzelem az elfogadható. Ebben a szellemben utazunk Budapestre.”